Bloggen

I fädrens spår…

Skrevs den 4 mars 2011

Vi fick en härlig start på 2011 när årets första statistik landade på mitt skrivbord. Vi är nu bra nära en marknadsandel på femtio procent (omsatta köpeskillingar) och lika stora som våra två närmaste konkurrenter (rikstäckande kedjor) tillsammans. Detta ger oss bra med vind i ryggen inför stundande vårmarknad. När vi dessutom ser hur våra rutinerade mäklare har samlat på sig massvis av erfarenhet och har ett arbetssätt som konkurrenterna inte kan mäta sig med, så siktar vi på ett nytt rekordår med fler nöjda kunder.

Men hör ni - nu är det inte många dagar kvar till startskottet i Sälen. Kolhydratladdningen börjar ikväll - nu ska depåerna fyllas på. Formen i den trupp som Team Pontuz Löfgren AB skickar är god. Undertecknads knä läker fint och Inge Glid Gustafsson har fått ordning på sin förkylning. Den och alla andra åkommor han klagat över sista veckan har botats genom ett hysteriskt intag av allt från kokosfett till vitaminsörjor.

Om de tar dopingtest på Henke så lär jag vara en mäklare kort i många år. Och Gunde Rosenlunds form är osäker då han legat på träningsläger i Alvestaskogarna sedan januari - jag tror dessutom inte han behöver kolhydratladda så mycket, det räcker med att hålla samma kaloriintag som vanligt.

Vår joker Duracellkanin Flobecker får nog sadla om från kanin till hare. Vi andra tre kan behöva ta rygg på någon för att hinna förbi alla rep som dras över spåret. Risken är väl bara att den ryggen är utom syhåll redan efter första backen. Vi gör allt vi kan för att klara en liveblogg under loppet..

Här är lite mer positivt om bostadsmarknaden från några gurus: Se här.

Det är fantastiskt att följa debatten i Barometern om restaurangs Byttans betydelse för Kalmars konstmuseum. Byttan har blivit hackkyckling i en konstigt vinklad debatt. Fem företagare gör en mångmiljonsatsning i en restaurang en sovande Stadsparkspärla - helt utan kommunala bidrag, och helt utan avtalade förpliktelser mot konstmuseet.

Byttan har ungefär 100 000 betalande gäster om året. Jag har inte konstmuseets siffror men om det är en tiondel så är det bra. Då kan det inte hänga på Byttan att inte museet har besökare. När det dessutom kostar cirka 15 000 kronor om dagen att hålla öppet vintertid på Byttan så måste även den mest konstälskande kommuninvånaren förstå att det inte riktigt bär sig att serva ett tiotal museigäster kaffe. Det gör det bara om man lever på kommunala och statliga bidrag - och det gör inte Byttan.

Idag damp det ner ett mejl om Stockholms maraton - tror jag väntar till måndag att lämna besked...

En härlig vecka börjar närma sig sitt slut. Fyra nya fastigheter är klara för försäljning - fyra bostäder som alla kommer att gå in på listan över de dyraste husen i Kalmar genom tiderna när de säljs. Håll utkik de närmaste veckorna!

Den första riktiga vårdagen visade sig nu ipå torsdags. Och hela staden log.

"I fädrens spår för framtids segrar"

/Pontuz

 

I fädrens spår…s namnsignatur