Bloggen

​I stället för klättring: höstmys

Skrevs den 9 november 2021

Som jag berättade förra veckan var den här helgens happening att få utöva canyoning på Mallorca, när det nu äntligen var lite vatten i bergsforsarna. Men när jag anlände i fredags mötte min vän och bergsguide Julio upp mig vid huset med det inte så glädjande beskedet att det har regnat FÖR mycket, vilket innebär att det är FÖR mycket vatten i bergsforsarna och i bergsgrottorna. Riskerna var därför för stora den här helgen.

Nu ska jag inte påstå att jag lider av att vara på Mallorca även utan canyoning, men det blev lite snopet att det ställdes in. Här har sensommaren slagit om till höst med lite kyligare och kraftigare vindar från havet. Fredagen och lördagen bjöd mest tråkigt väder och cirka 15 grader men ändå lite mysigt. Det fick bli att gå på tur i bergen, besöka en trevlig vingård, strosa i Palma, långmiddag hos vännerna på den pittoreska restaurangen Ca’n Garrit i Calvia och ett återbesök (det var säkert tio år sedan) i Palmas mäktiga katedral.

Min gamle vapendragare Mattias, numera mäklarstjärna i Palma, bjöd på spansk ligafotboll i söndags (då det helt plötsligt var tjugo grader och sol). Den gode Rosenlund gör som vanligt allt med stil så vi hamnade på Estadi de Son Moix VIP. Förutom ett något filtrerat samtal (Eliz var med) om gamla minnen så var det som vanligt underbart att hänga med Mattias igen.

Helgens glädjeämne var annars artikeln som Barometern publicerade i lördags där de hade kollat av mäklarmarknaden i Kalmar. Ödmjukt konstaterar vi att vi har fyra av de fem främsta placeringarna individuellt och att företaget (enligt Booli.se och Barometern) var etta under perioden 1 januari till 31 oktober med 434 verifierade slutpriser. På delad andra plats låg Fastighetsbyrån och Rydman&Langå, bägge med 133 verifierade slutpriser. Därefter följde Länsförsäkringar med 58 och Erik Olsson med 31. Ett hyfsat statement nu när några av våra kollegor har höjt tonläget lite i stan. Artikeln (låst) finner du här.

Så vad händer då mer i veckan? Jo, danscirkusen gör ett återtåg till Uppsala – vi har ju inte varit där på en vecka nu 😊 så fredag eftermiddag bär det av 47 mil igen för några minuters dans dagen därpå. Eftersom det var fantastiska resultat för Fidelie och hennes kompisar från Dansinstitutet i förra veckan hoppas vi på en repris i helgen igen. Livet som danspappa är faktiskt underbart!

Pontuz Löfgrens namnsignatur