Bloggen

“If you want corn, plant corn“

Skrevs den 15 november 2017

En av Sveriges mest anlitade föreläsare – Manuel Knight – har anlänt till oss på kontoret. En välväxt afroamerikan ställer sig framför oss och inleder dagens fascinerande föreläsning: ”If you want corn, plant corn”. ”Det du sår får du också skörda.”

Denna överlevare (på många sätt) är född i Atlantas ghetto och träffade sin svenska fru i början av 90-talet. Han blandar sitt föredrag stundom på svenska med amerikansk brytning, stundom på engelska. Han talar om att alla företag och organisationer har två styrande system: det strukturella och det kulturella. Interaktionen mellan dessa system är avgörande för vår prestation och våra resultat. Ett väl fungerande samspel ger en hög prestationsnivå.

Detta är grunden i föredraget, som vänder sig till toppresterande företag i Sverige. Och för att vi ska fortsätta utvecklas måste jag anlita föreläsare i absolut nationell toppklass. Föreläsare som ger oss de bästa verktygen. Föreläsare som utvecklar gruppen och även oss som människor. Föreläsare som med kunskap och erfarenhet kan bekräfta att vi är på rätt väg. Och framför allt är vi ett företag som inser vikten av livslångt lärande.

Orden Manuel skickade med mig innan vi skildes åt efter en heldag tillsammans värmde i hjärtat: ”You have planted a lot of good corn here, dude”. En välinvesterad dag där vi som grupp blev otroligt stärkta i att vi är på rätt väg.

För övrigt ser jag fram mot spännande veckor som ska ta oss in i 2018. När du läser detta sitter jag med vårt reklamgäng i Stockholm och drar de sista penseldragen på 2018 års marknadsföring – som vanligt har vi, och förhoppningsvis ni betraktare, mycket kul att se fram mot. Dessutom hoppas jag att du som går i säljtankar besöker oss på någon av våra säljskolor den 21 och 22 november. Vi kommer ge dig en fullmatad kväll med allt du behöver veta om försäljningsprocessen, vår syn på den kommande marknaden och trevlig samvaro. Du anmäler dig på vår hemsida eller så slår du en signal till kontoret.

Önskar nu er alla en underbar vecka…and plant some corn

“If you want corn, plant corn“s namnsignatur