Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

In i bubblan

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2014-08-13

Jag vaknade redan halv sex i söndags morse. Jag och döttrarna hade övernattat i de djupaste smålandsskogarna hos mina föräldrar. Solen steg upp som ett klot och gav ljus åt daggdränkta och diminsvepta ängar. En magisk morgon, som förebådar en spännande vecka.

Jag delar upp den här veckan i två halvor. Första halvan består av spännande jobbmöten och en hel del planering inför nästa veckas höstkickoff. Andra halvan av veckan kliver jag in i den så kallade Ironman-bubblan. Det är dags att börja fokusera på lördagens tävling. Jag har tränat lite mindre i år och anpassat förberedelserna efter min livsprioritering: mina tre döttrar, jobbet och sedan träningen. Även om träningsmängden blivit mindre tror jag dock att glädjen i den träning som bedrivits väger upp detta. På lördags ska jag bara – till skillnad mot ifjol – försöka få kroppen att svara och låta dagen rulla på. Det blir en lång dag med 3 860 meters simning, 180 kilometers cykel och avslutningsvis 42 kilometers löpning. Kanske får jag så här tredje gången gillt allt att stämma – att materialet håller, att fjärilarna i magen får adrenalinet att pumpa igång och att huvudet behåller kylan och ser till att jag håller mig till dagsplanen.

Så här dagarna innan känns i alla fall allt bra och jag ser verkligen fram mot lördag – hur begåvat det nu kan vara. Jag kommer att glädjas minst lika mycket om min träningsbroder och goda vän Peak-Jonas får en skön dag på lördag. Likaså min galne vän från Norge (ni vet Jens på Mallorca), som kommer till Kalmar och kör även i år, trots att det låter på honom som om han istället borde ligga på vilohem med alla krämpor. Min älskade storebror vill ju inte vara sämre än lillebror så han gör sin debut – och med tanke på vad han har fått stå ut med under våra brödraår så blir detta nog en enkel match. Och sist men inte minst har jag ju min kära Boxer-Hence från kontoret med mig på startlinjen. Även Henric gör debut och ser riktigt stark ut. Skitkul att vi är två från företaget, det är vi nog rätt ensamma om i Mäklarsverige.

Ni som följer bloggen kommer att få en sista uppdatering om känslorna på fredag, och om allt funkar som det ska kommer bloggen och företagets Facebooksida att uppdateras med resultat och kanske liten lägesrapport då och då under lördagen. Så nu är det dags för de sista förberedelserna, och jag kliver in i min lilla bubbla…

Var rädda om er! Allt gott önskar startnummer 1622 (och Henric 1133)

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare