Bloggen

Ingen vanlig måndagmorgon

Skrevs den 29 juli 2013

Det är tidig måndagmorgon och faktiskt min födelsedag. En sådan där härlig dag då jag får bestämma precis vad jag ska göra. Nu är klockan bara 05.30 för jag har bestämt med mina tre döttrar att jag får träna på morgonen om jag lovar att jag kryper ner efter träningen och somnar om. Låter som en underbar idé. Så nu ska jag snart kliva i våtdräkten och ge mig ut på en morgonsimning. Det är mulet men bleke på kalmarsund – härligt. En bra födelsedag är annars att just bara få vara med mina nära och kära – och det kommer jag att få vara

Har för övrigt en härlig helg bakom mig. Äldsta dottern har fyllt 12 år så vi har haft lite gemensamt firande. Har dessutom en spännande vecka framför mig. HKH Prins Henrik av Danmark har bjudit med mig och Adriana när HKH och hans fyra närmaste vänner anlöper Karlskrona i veckan med Kungaskeppet Dannebrogen. Det blir en dag i Glasriket med efterföljande middag på Dannebrogen. Trevligt, trevligt!

Det blev en liten nostalgitripp i onsdags när Gyllene Tider gästade Kalmar. Vi var rätt många med "pop-bäst-före-datum" som var där. Jag såg många kända ansikten från skol- och ungdomsåren. Men vad gamla alla blivit! Ja, alla andra alltså...

På jobbfronten rullar allt på. Jag gör en liten avstämning nu när juli snart är slut och kan konstatera att Kalmars bostadsmarknad mår riktigt bra. Stabil prisbild och vi har gjort närmare 300 bostadsaffärer hittills i år, vilket är bättre än förra året. Och då var 2012 bra.

Tänk nu om vi kalmarbor kan rida vidare på den besöksväg som svept in över oss. Vi behöver bara tänka till lite på hur vi tar hand om de som besöker oss; på värdskapet. Det värdskap vi alla är ansvariga för. Jag tycker inte det är ok när Tegelviksbussen (401) i torsdags morse (jag har busshållplatsen utanför mitt kontorsfönster) kom in mot Västra Sjögatan. En stackars tysk hade gjort ett snabbinhopp på Apoteket mittemot kontoret och ställt das Auto med bakdelen en meter in på bussfickan. Busschauffören började då ställa sig på tutan 50 meter innan hon kom fram till busshållplatsen och tutade i fem sekunder, vilket är jättelänge. Hon ställde sedan bussen en decimeter bakom das Auto och tutade rejält två gånger till.
Franz (eller vad han nu kan tänkas heta) kom utspringande och visade att han var ledsen, men ny lång tuta och mer gestikulerande. Franz försökte backa ut - ännu en lång tuta och för säkerhets skull när tysken började köra... ytterligare en tuta. Bussen var två meter från hållplatsstolpen, alla kom ur bussen där de skulle och Franz lägger aldrig mer än spänn i Kalmar. Inte snyggt.
Men nu är vi Kalmarbor inte generellt som busschauffören i fråga. Jag har nämligen fått så otroligt många lovord från mina norska vänner, som varit i Kalmar där de representerat Norska Fotbollsförbundet under EM - vilken stad! Vilka människor! Vilket mottagande! Det är så vi ska ha det jämt.

Ha nu en riktigt skön vecka/Pontuz

Ingen vanlig måndagmorgons namnsignatur