Bloggen

Inte som andra människor

Skrevs den 25 februari 2012

Inflygning från norra delen av Mallorca och landskapet visar sig från sin bästa sida: Tramuntanabergen till höger och jordbruksplatån till höger. Känner en varm känsla inombords, Mallorca innebär ett otroligt välbefinnande för mig och jag känner det redan vid inflygningen.

Hyrbilen var framkörd när vi anlände och det var dags att hämta upp de racercyklar som var beställda till vår ankomst. Jag hade dock lite problem med att hitta uthyrningsfirman. När vi till sist hittade ett hål i väggen i Ca´n Pastilla såg jag oroliga ansiktsuttryck hos mina medföljande triathlonnördar. Om butikens utseende speglar kvaliteten på träningscyklarna så var det risk för damcykel med korg. Det var nu inte riktigt så illa men lite lipande skulle det tydligen bli ändå. De kunde väl ändå inte tro att det skulle finnas Cervelo P5-cyklar à 100 000 kronor att hyra på Mallorca? Väx upp grabbar - nu har vi alla likvärdiga cyklar!
Torsdagen ägnade jag åt att installera mig i huset plus att jag och Slang stack ut på en första löprunda. Det blev knappt åtta kilometer i bra tempo, i kraftigt kuperad terräng. Skönt att få bort resan ur benen.
Ett underbart väder mötte oss i fredags morse. Rutten var lagd över bergen på nordvästra sidan, vidare upp mot Soller, genom Puigpunyent, över Galileatoppen och sedan hem. Fem timmars cykling i bergen kändes rejält i benen och hängmattan hemma hägrade, men ack så fel jag hade. Triathlonkillar är tydligen inte som andra människor. Efter fem timmars bergscykling beordrades snabbt ombyte till löparskor för löprunda. Nu??!!
Benen var som stockar men faktum är att vinterns träning verkar ha gjort susen. Efter någon kilometer släppte det och löpningen började rulla på. Väldigt nöjda pojkar avnjöt senare på kvällen en god middag i Palma - vi somnade sött långt före midnatt.
Lördag morgon och solen väckte oss - tyvärr gjorde även ett rejält halsont detsamma. Jag valde efter mycket tvekan att stanna hemma ihop med PeakPro som hade ett krånglande knä. Vilade förmiddagen och visade runt PeakPro i Palma och dess nejder. Eftermiddagens havssimning var jag dock med på och det kändes riktigt bra. Medelhavet bjöd bara 15 grader men med våtdräkt var det enbart uppfriskande. Nu sitter vi på terrassen i ett underbart vårväder, 20 grader och klarblå himmel. Träningsskrönor ekar mellan dessa rutinerade triathleter och jag njuter, skräms och ser med spänning fram mot Ironman.
Imorgon är det sex timmars cykling på programmet och därefter simning. Jihooo... eller inte.
Önskar alla en fortsatt skön helg!

Inte som andra människors namnsignatur