Bloggen

Järnmän, nyårsrea och den nya vintersporten

Skrevs den 14 december 2011

Bilade norrut på ett vindpinande Öland. Träff med duktiga och trevliga Magnus Lagerlöf på Ekerum Golf & Resort (www.ekerum.com). Magnus blir ansvarig för vår kickoff 2012 och jag är säker på att vi kommer få ut allt det vi önskar ur dessa intensiva januaridagar. Anläggningen och ledningen har allt det jag behöver för att skapa den stämning och kreativitet som krävs när gruppen tillsammans hittar receptet för ett nytt framgångsrikt år. Tack Magnus för en fin presentation! Bara en sak till om Ekerumsbesöket: det blåste 10-15 sekundmeter, det regnade småspik och det var 4 grader – och det fanns folk som spelade golf!!

Det är till sist klart att Kalmar får sitt största evenemang någonsin: Iron Man. Kalmar kommun kan nu ge fribrev gällande inkomstskatten för Thomas Gustafsson, Urban Strömberg & co för resten av deras liv. Jag hoppas att Kalmar och kalmarborna förstår hur mycket det kommer att betyda för staden och dess invånare. I Kalmar döper vi gator efter mer eller mindre betydande personer - dags att döpa ett kvarter efter de här killarna.

Saluhallen i Kalmar imponerar med god mat och trevlig stämning - igår överraskades vi på lunchen dessutom av ett Luciatåg. Smart och trevligt. Luciatåg nummer ett för dagen beskådades för övrigt i träningsholken redan klockan sex igår morse. Träningscykel och morgonteve.

Idag stormöte i Växjö. Dags att summera ett rekordår och blicka framåt tillsammans.

Den här veckan ser ut som den ska när alla bostadssäljare gör ett genomtänkt och medvetet val. Vi är just nu de enda som presenterar ett vettigt bostadsutbud. De andra kanske sparar sig då de rikstäckande kedjorna tydligen har sina största visningshelger i inledningen av 2012.

Det ska bli intressant att se hur innehållsrika de helgerna blir. Blir det ett bra utbud eller blir det som en klädbutiksrea där allt man inte blivit av med ifjol ska dammas av och säljas i ny skrud? Det måste vara tråkigt att jobba för en mäklarkedja och toppstyras från Stockholm.

Som jag nämnde i mitt förra blogginlägg så är jag just nu inne i en svärm av avslutningar av alla de slag med döttrarna. Jag har nämnt det förut och gör det igen: jag är omåttligt imponerad av Catharina W Jacobsson på Dansinstitutet i Kalmar. Att ha en sådan stenkoll på alla danselever och våga upprätthålla en sådan disciplin tycker jag är starkt. Glädje förenas med tydliga regler och respekt. Eller som Catharina själv uttryckte det i helgen: "tajming, mina vänner - allt handlar om tajming...."

Tajming för mig just nu, mina vänner, innebär att slita bort kudden från ansiktet och bege mig mot Växjö.

Må väl!

Järnmän, nyårsrea och den nya vintersportens namnsignatur