Bloggen

​Jag och Vi när viruset slår till

Skrevs den 17 mars 2020

För ett par veckor sedan visste få av oss vad Corona var för något – nu dominerar det hela vår världsbild. Och vi blir återigen varse om vår sårbarhet. Tyvärr blir dessutom skillnaden mellan jag och vi rätt tydlig. Jagen börjar hamstra när sjukvården behöver material som mest. Nationella ledare har en kapplöpning i att skydda sin befolkning och stänger gränserna. Företag och näringar börjar gå på knäna och konsekvenserna i vissa ekonomier kommer att bli kännbara en lång tid framöver. Rykten florerar och källkritiken är som så många gånger nuförtiden lika med noll.

Vi förstår alla allvaret i situationen men vi måste kanske också låta sunt förnuft råda och låta de som är utbildade i området få tala. Och om vi fortsätter leva med viss försiktighet men ungefär som vanligt kommer vi snabbare ut ur detta på andra sidan.

Vi som ledare måste också ta ett ansvar. Hur agerar vi i vår vardag mot våra kunder? Hur agerar vi internt? Hos oss finns en plan för att underlätta vardagen för vår personal och våra familjer. Det finns dessutom en plan för våra kunder då vi har ett begränsat antal visningskunder vid varje tillfälle (vilket vi i och för sig alltid har haft). Dessutom informerar vi våra kunder tydligt om vad som gäller när man går på visning i influensatider. Vi kan dessutom erbjuda vissa visningar virtuellt på internet.

På bostadsmarknaden har det annars inte varit någon skillnad mot tidigare – i alla fall inte hittills. Vi får in nya uppdrag och på visningarna är det fortfarande ett stort intresse.

Vi har säkerligen en tid framför oss då vi kommer att få leva ett lite annorlunda liv. Men vem vet – kanske kommer det något gott ut detta där vi lär oss att vi alla är del av något mycket större där vi alla påverkar varandra på ett eller annat sätt.

Var rädda om varandra och lår det sunda förnuftet råda!

Pontuz Löfgrens namnsignatur