Bloggen

Jetlag – inte bara av ondo

Skrevs den 22 januari 2013

Klockan börjar närma sig nio på söndagsmorgonen. Termometern visar -13 grader. Duracell-Johan och jag gav oss ut på en lång löprunda i ett underbart vinterlandskap. Glimrande snö och sol från en klar himmel. Ibland kan det faktiskt vara så vackert att till och med jag gillar vintern.

Annars är jag allt annat än en vinterkille. Allt blir lite bökigt - barnens alla klädesplagg, kallt om fötterna på husvisningarna, blött i hallen och så vidare. Och på tal om blött i hallen: jag hade en hel visningssöndag nu i helgen. Det var rätt mycket folk och trots att vi har avtorkningsmattor, skoskydd och allt vad det heter så blir det ju ändå blött i hallen.

Efter visningen började jag torka hallgolvet. En rejäl bunt hushållspapper i handen och ner på alla fyra. Jag vill ju att de som äger huset ska ha det lika fint när de kommer hem som när de lämnade sin bostad. Jag började inne i huset och backade ut mot ytterdörren. Helt plötsligt öppnar en kund dörren: "Du Pontuz, vi hade bara en fråga till..." Säkert en snygg syn när 190 cm och 94 kilo Löfgren ålar sig fram med rumpan i vädret... Men jag bjuder på den.
Har annars försökt att utnyttja det faktum att jag är lite jetlaggad efter vår semesterresa i Thailand. Jag är himla pigg vid femtiden på morgonen och utnyttjar tiden till träning och allmänt hemmaplock. Visst känner man sig rätt duktig när man redan klockan sju har tränat, tvättat, städat lite och dessutom väckt barnen? Men det finns ju en liten baksida. När min yngsta dotter, som är fem år, vill ha sagan läst vid åttatiden på kvällen så vinner jag lätt tävlingen om vem som somnar först.

Annars präglas veckan av att min träning har trappats upp ordentligt mot Ironman 2013. Efter möten med mina duktiga tränare så är schemat lagt för de närmaste månaderna. Simma, cykla, löpa och så lite styrketräning på det.

Inrutat schema är det som gäller för tiden utanför jobbet.
När det gäller tiden på jobbet så är vi inne i en period då väldigt många nya kunder förbereder sina kommande försäljningar. Dessutom använder vi också tiden till utbildning och att förbereda kommande kickoff, då vi lägger grunden till första halvan 2013 - men än dröjer det ytterligare ett par veckor innan hela gänget sticker iväg ett par dagar.

Det känns som om starten på 2013 följer den trend som avslutade 2012, och en bra start på året ger självförtroende och råg i ryggen. Härligt!

Det är sent på kvällen och Italien-inspirerad mat puttrar på spisen, så nu säger jag tack för idag och vi hörs igen nästa vecka.

Må väl/Pontuz

s namnsignatur