Bloggen

Kalmar vs Växjö

Skrevs den 16 oktober 2012

Har lämnat en intensiv vecka bakom mig och klivit in i nästa. Förra veckan var det verkligen full spruta. Jag nämnde att jag skulle träffa Kalmars ledande politiker. Det blev ett trevligt anförande som fick en och annan att höja på ögonbrynen. Några nickade instämmande och några skakade på huvudet – kanske beroende på vad de tidigare sagt i offentliga forum. Då jag tydligen var den enda aktiva mäklaren under dagen (det var några andra viktiga spelare där också men de jobbar med ren nyproduktion/förvaltning) så hoppas jag att mina erfarenheter kan hjälpa kommunen framåt i frågan om var, när och hur det ska byggas de närmaste åren.

Vi hade en bra vecka på kontraktsfronten. Mer än en affär om dagen är bra för att vara i oktober 2012, och den här veckan verkar bli ännu bättre - vi har bra drag på affärerna nu.

Helgen var ju en ruskhelg. Så jag bestämde tidigt på morgonen att det får bli en studieresa till Växjö. Det är dags att jämföra städerna lite:
• Centrumkärnan Växjö vs Kvarnholmen Kalmar. Där vinner Kalmar lätt. Jag var visserligen inne i en fantastisk ostbutik, men den hade tydligen konkursutförsäljning så det funkade inte i Växjö.
• Grand Samarkand vs Hansa City. Här vinner Växjö lika enkelt. Snyggt och mer en samlingsplats med bland annat trendiga fik. Sorry, Kalmar. Sorry, Hansa.
• Arenorna. Det fotbollsmässiga vinner GFA, men totalt har Växjö verkligen lyckats med sin satsning på en idrottsstad. Området kring Värendsvallen är ett riktigt idrottscenter - bara att gratulera.
• Mat. Trots att jag borde vara partisk så har Växjö PM, och det är bra - riktigt bra! Även om mina Kalmarfavoriter Hamnkrogen och Larm också är riktigt bra i sina bästa stunder. Bättre topp i Växjö - bättre bredd i Kalmar.
• Miljön. Sorry, Växjö. Det är inte en slump att staden töms sommartid. Alla Växjöbor vill till Kalmarregionen... och västkusten.
Summa summarum så slår nog ändå småstadens charm det växande Växjö - även om jag önskat samma satsningar i Kalmar som Växjö gjort.

Jag debuterade i söndags i den lilla fina grupp som på Facebook kallas "Söndagslöpning". Riktiga löpare och före detta löpare kör ett gemensamt pass söndag morgon i måttligt tempo - har det sagts. Någon minut sen mötte jag upp ett gäng antiloper med löparskor. Lång och smal verkar vara modellen. Lång med oxben kändes lite udda och jag hade också med mig CocaCola-burksformade Duracell-Johan.

Vi kom iväg, och gick det inte lite väl fort i öppningen? Rundan var tänkt vara mellan femton och tjugo kilometer. Normalt håller jag och Duracell då en fart kring fem minuter per kilometer. Här stacks det iväg. Jag kollade min löparklocka som visade 3:40 efter första kilometern. 4:04 på andra (här slutade jag prata), 4:15 på tredje (undrade vad som händer)... och efter fyra kilometer släppte vi iväg flocken av antiloper, de svävade fram över Värsnässavannen medan två lite mer gnu-betonade gestalter lunkade vidare i femminuterstempo. Nya erfarenheter innebär att vi håller oss till vår egen flock i fortsättningen. Men vi äter också annat än gräs.

Denna vecka är det dags för en mängd nya hus som ska in till försäljning, plus att jag håller några föreläsningar. Dessutom ska vi ha Stormöte på kontoret. Denna gång ska vi till allas stora glädje ha en dag med betoning på träning och hälsa. Två träningspass, hälsokost, föreläsningar, avslappning och ett avslutande företagsmästerskap i bowling ska göra oss starkare än någonsin under höstspurten.

Kura på så hörs vi om någon vecka!

Kalmar vs Växjös namnsignatur