Bloggen

“Kan vi inte bomba utanför Ronneby?”

Skrevs den 21 september 2011

Jag startar upp motorn, ger full gas, hittar horisontlinjen, lyfter på ett par sekunder och vänder planet norrut. ”Kan vi inte bomba något i närheten av Ronneby istället för att lägga en massa tid på att transportera oss till Kalmar?” ”Vi startade för en och halv minut sedan – vi når Kalmar om drygt två minuter”

Efter dryga minuten ser jag Ölands sydspets, slår av lite på farten, saktar ner så att jag ligger precis på överljudsfart, gör en loop på 7 000 meter, rollar lite över Kalmarsund, lufttankar vid Oskarshamn, vänder och gör ett par rollar till när jag drar söderut i dubbel överljudsfart, söker mitt mål, osäkrar vapnen och eliminerar mitt mål. Efter drygt fyra minuter gör jag klart för landning på basen i Kallinge. Uppdraget slutfört.

Jag överlämnade min 40-årspresent till Mattias i fredags. Vi inledde med frukost på Boholmarna. Sedan stod vår Piper på Kalmar Flygplats och väntade. Mattias satte sig vid spakarna, blev coachad upp i luften och flög planet söderut. En klarblå himmel gav oss en underbar resa ner mot vårt mål, som var Kallinge Flygflottilj.

Det blev en dag som innehöll eget spakande, besök på Flottiljen, flyg med JAS-simulator (som jag beskrev i inledningen av det här inlägget...) och som avslutning en fantastiskt trevlig kväll i Karlshamn av alla ställen. Det var överraskande bra - jag kan rekommendera ett besök på Ochvin http://www.ochvin.se/bilder.html. Jag tror att Mattias var nöjd när vi landade i Kalmar igen lördag förmiddag - vi hade skitkul. Vilket vi å andra sidan alltid har.

Lördag eftermiddag innebar Kalmar FF-Halmstad BK. Linnie valde att följa med mig till Arenan. Kul att hon följer med men hon tycker det är lite jobbigt när jag ska prata med allt och alla. Jag snackade länge med klubbchef Samuelsson, som haft ett hårt medietryck på sig när resultaten uteblivit, spelare underpresterat och vissa har valt andra klubbar. Svante är som vanligt lugn - jag är säker på att han har koll på läget och att FF kommer välrustat inför 2012.

Söndag var den stora dagen för min underbara fyraåring. Fidelie skulle ha sitt första barnkalas. Nio söta prinsessor dök upp hemma och det bjöds på allt vad nu ett barnkalas ska innehålla. Fidelies storasystrar skulle hålla i kalaset. Mellandottern Junie har alltid sagt hon ska bli fröken - det ska hon inte längre, för det är så jobbigt med tio fyraåringar. När kalaset var över smet jag iväg och sprang en mil. Det kändes som om dagen behövde rinna av mig lite.

Måndag och tisdag har inneburit Stockholmsjobb med Mäklaralliansen, där några av Sveriges mest framgångsrika mäklare samlas i ett forum för att smida planer för framtiden. Det är mycket som ska hända inom Mäklaralliansen och vi är glada över att få ingå i den exklusiva gruppen. Jag inledde tisdagen med en löprunda tillsammans med Svenska Mäklarhusets duktige vd Lars Björkstrand - en underbar runda kring kronprinsessans nya bostad och dess fantastiska omgivningar. En bra start på andra Stockholmsdagen.

På lördag springer Boxer-Hence Lidingöloppet och fullbordar därmed sin Svenska Klassiker. Lycka till, Hence!

I nästa blogg tillkännager jag förhoppningsvis två saker som verkligen kommer överraska Mäklarkalmar.

Fyra dagar kvar till nästa Mallorcaresa... men innan dess ska flera affärer göras.

“Kan vi inte bomba utanför Ronneby?”s namnsignatur