Bloggen

Konsten att vara i de rätta energifälten

Skrevs den 28 september 2016

Energi kan anges i en massa formler beroende på vilken sorts energi vi talar om. Formeln för min energi ett tag framöver skulle nog kunna skrivas ut som ”Stockholm x möten² + familjen = Inspiration + välmående”. Just den formeln kom till förra veckan. Min nyfikenhet på utveckling och utmaningar gjorde att jag och Mirre tog plåtfågeln till Stockholm i onsdags. Vi kände redan under de inledande mötena att våra spektrum vidgades snabbt. Vi såg möjligheter som låg framför oss och vi fick svaren vi länge sökt. I Stockholms uppskruvade tempo virvlade vi fram från den ena otroligt kompetenta gruppen till den andra. Vi kände att vi var i sammanhang där vi fick tillbaks lika mycket energi som vi gav. Vi har hittat det energifält vi alltid ska vara i!

I torsdags fortsatte mötena i samma sköna anda, och efter lunch var Mirre utbytt mot Adriana då det var dags för mig att axla ämbetet som dansk konsul. Middag på danska ambassaden med ambassadören Ove Ullerup. Stelt och uppstyrt? Nix. Ambassadören är en otroligt trevlig man och kvällen blev riktigt rolig.

Helgen fortsatte sedan med trevligheter eftersom det var 40-årsmiddag för Adriana i lördags – kärleken firar jämt i veckan som kommer. Släkt från när och fjärran samlades kring middagsbordet, som hade italiensk inramning (Adrianas ursprung). Faten vandrade med andra ord runt huller om buller ackompanjerade av skratt och historier.

När du läser detta så är jag och Adriana på väg ner mot den lilla by på Isterienhalvön i nuvarande Kroatien (dåvarande Italien) som Adrianas far är född i. Resan blir såklart en känslomässig sådan, med möten och platser det var längesedan Adriana upplevde och som jag själv aldrig varit med om. Jag får förmånen att följa med, och framför allt får jag bli en del av Adrianas historia. Det här blir en resa som kommer att berika på alla plan.

Innan jag stänger laptopen måste jag nämna en sak till. När jag i söndags låg i en hög av kuddar i sängen tillsammans med min minsting Fidelie frågade jag henne vad min blogg skulle handla om den här veckan. Svaret blev: ”Pappa, du har ju både flugit flygplan, träffat danska kungen (nåja, nästan), firat Adriana med alla du tycker om… och så har du ju fått vara med mig, Junie och Linnie – och det är väl ändå det bästa?”  Det är rätt, Fidelie – det är det absolut bästa.

Önskar alla en skön höstvecka. Nästa blogginlägg blir en rapport från vår resa!

Konsten att vara i de rätta energifältens namnsignatur