Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Kraschade mobiler, mäkleri och bowling

2009-10-21

Mobilen kraschade härom dagen. Död. Stendöd. Den hade i och för sig strulat ända sedan jag tappade telefonen i den enda vattenpölen på hela La Ramblan för något år sedan. Då, när jag trodde det var kört, ringde mobilen från pölens botten... men avstängningsknappen slutade fungera, så sedan dess har den varit påslagen. Nu var det dock kört, så jag fick låna Linnies mobil i söndags. En fin sak med rosa fjärilar i displayen och en känguru på baksidan. Manligt? Sådär, va?


När jag så har en visning i Ljungbyholm i söndags hör jag en stark rocklåt ljuda i hallen, allt starkare. Kunderna började titta frågande omkring sig, och något irriterad förstod jag att det var någons mobil - varför stänger de inte av den när de är på visning? Och vilken j-a signal! Ni har förstås redan förstått att det var min egen mobil, med fjärilarna och kängurun...

Nu har jag i alla fall fixat en ny telefon som jag håller på att lära mig, men tyvärr gick det inte att få liv i den gamla så en del kontakter har gått förlorade - bland annat en del telefonnummer som av olika anledningar är svåra att få tag på. Tekniken gör oss sköra.

På samma visning fick jag, som så många gånger tidigare, frågan om det är den "riktiga Pontuz som visar sig idag". Många tror fortfarande att jag inte mäklar utan "bara" driver firman. Men en gång för alla kan jag berätta att jag mäklar för fullt. Förra året kanske det blev lite mindre i Kalmar då vi byggde upp verksamheten i Växjö, men nu har jag ökat mitt mäklande igen. Det är det roligaste jag vet - att träffa människor, bolla lösningar med kollegorna och framför allt att vi tillsammans på kontoret kan fotsätta dominera vår marknad - tillsammans. Det vill jag vara en del av.

I går kväll var det bowling med Handelsbanken. Vi har jobbat ihop under många år och när vi gör något ihop är det alltid en tävling. Värdföretaget väljer aktivitet och igår var det bankens tur. Jag vet inte hur många gånger vi kört men jag tror alltid Handelsbanken kommit tvåa. Nu hade de verkligen tänkt till. De trodde att bowling var deras grej - men icke. Vinst igen. En bankkille föreslog att vi skulle spela monopol nästa gång... Sorry Lasse, jag tror inte det hjälper.

På fredag är det utbildning på Kosta Art hotel. Det ska bli spännande att se hotellet - alla som varit där är så imponerade så mina förväntningar är skyhöga. Jag lovar att ge ett utlåtande i nästa blogg!

All the best
/Pontuz