Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Kullerbyttor, balansgång och nattliga cykelturer

2011-05-13

Där kommer hon, i sin rosa ballerinaklänning – finast av alla! Dags för säsongsavslutning och uppvisning för dessa fantastiska tre- och fyraåringar. Åhej – en kullerbytta, lite balansgång och lite ringlek. Underhållsvärdet på en sådan här tillställning är egentligen rätt lågt. Förutom Tobbe ”Terminators” dotter, som jag träffat tidigare, så skulle jag nog inte komma ihåg ett enda ansikte på något annat barn. Fidelie är i fokus, det är henne jag ser – inget annat.

Jag tror att alla föräldrar känner likadant. Men vi ler ändå och tycker allt är jättetrevligt. Lite komiskt att det sitter tre mer eller mindre avdankade fotbollsmålvakter plus "Terminator" och tittar på sina döttrar. Vi har inte mycket att tillföra här - kanske tur att vi inte fick söner som lirade boll. Jag frågade Fidelie vad som var bäst med uppvisningen. "Att du slutar tidigt idag, pappa". Och jag instämmer. Vi fick en lång kväll tillsammans hemma på altanen redan från klockan fem - det är lyx.

Har fått våra startnummer till Vättern Runt. Start 21.30! Det innebär att vi ska cykla hela natten, med målgång till frukost. Jag ser hur publiken riktigt lyfter oss mot Motala. Not! Känns som om Vasaloppets folkfest med snöskotrar kring spåret inte kommer ha sin motsvarighet här.

Enda festen vi kommer att uppleva är väl när vi passerar min gamla tonårsby Jönköping lagom till att festfolket där avslutar sina krogrundor... Och det kommer nog att uppskattas sisådär när vi suttit fem-sex timmar på en cykelsadel. Till skillnad mot Vasan är detta mina gamla hemtrakter vilket gör att jag kan hela vägsträckningen. Jag ser mig själv, mitt i natten, trampa i backarna från Jönköping, förbi min barndomsby Habo och upp mot Hjo. Uppför hela vägen, typ fyra på natten. Dumt sa Bill - urdumt sa Bull.

En bra vecka börjar närma sig sitt slut. Det är många bostäder på marknaden och nu börjar det dessutom säljas av en hel del. Kul.

Fredagen innebär stormöte i Växjö med bägge kontoren. Temat för dagen är glädje, finslipning och perfektionism. Vi ska fortsätta vara riktigt bra och utstråla glädje. Dessutom blir det en liten avslutning imorgon kväll då vi tillsammans gör entré på Växjös nöjesscen. Ser fram mot en kväll med medarbetare som jag verkligen trivs och utvecklas tillsammans med!

Hur jag tar mig till Växjö? Ja, när den morgonpigga läser detta så sitter jag på cykeln. Kan bli en lagom genomkörare... om jag inte ångrar mig när klockan ringer vid femhugget.

Trevlig helg!