Bloggen

Lägerskola, spontandans och swimrun

Skrevs den 15 juni 2016

Sommaren närmar sig med stormsteg och det finns därför mycket att berätta om lite. Eller lite och lite, förresten… Onsdagen gick i friluftslivets tecken, i sällskap med yngsta dottern och hennes klass 2b. Lägerskola på Ljungnäs med övernattning stod på programmet. Mitt bidrag var att medverka under dagen, då vi skulle ut och paddla. En till två elever fick samsas med en trygg vuxen i varje kanot. Och det uppenbarades snabbt för vissa föräldrar att det där med kanot inte var något som satt i ryggraden sedan man examenspaddlade i nian för sisådär 30 år sedan. Så när vinden tilltog blev det till att vada i och plocka upp en och annan mamma i vassen några kanotlängder från stranden. Det var ett och annat barn som rodnade lite, men Fidelie ville i alla fall fortsätta vara min dotter.

I fredags tog vi på kontoret lite ledigt från lunch och lät Ekerum ta hand om oss – och det gjorde de exemplariskt. Med ”Saluhalls-Lasse” vid rodret fick vi fantastisk mat. Företagsmästerskapen i paddeltennis avgjordes, jag har dock förträngt vem som vann. Däremot kommer jag bestämt ihåg vem som vann femkampen. Efter lite spontandans och allsång vid middagsbordet rullade bussen så sakteliga hemåt långt före midnatt – det är nya tider…

I lördags bestämde jag mig för att ta en långtur på cykeln. Det blev en elva mil lång tretimmarsrunda på småvägar i underbar landsbygd. Jag fick ett trevligt stopp utanför Påryd. Där i Idehult bor tydligen Tomten. Han heter Håkan och ska visst köra Harley Davidson i USA i tre veckor. Innan han blev Tomte tror jag bestämt att han framgångsrikt drev företaget KV-Bygg.

Den 16 juli är det premiär för Kalmar Swimrun. Det är tydligen det hetaste man kan ställa upp i när man tröttnat på triathlon. Eftersom det är Peak-Jonas som arrangerar tävlingen fick jag och Duracell-Johan förmånen att provköra den bana där man kan välja att springa och simma ett eller två varv den 16 juli.

Nu vet ju den trogna läsaren att jag inte var delfin i mitt förra liv. Här skulle jag dessutom simma med löparskor och med en swinrun-dräkt utan flytkraft. Och den som sett mig förstår att 95 kilo är lite mycket för att vara löpare. Så det här är kanske inte den ultimata sporten för mig.

Rutten gick från Kalmarsundsparken och inleddes med fyra kilometers löpning på Stensö. Sedan simning från hopptornet in till Långviken, löpning till långa bryggan i Kalmarsundsparken, simning till slottet, löpning till Byttan, simning till fängelset under ”rått-broarna” i allt annat än trevligt vatten, löpning till Olgas, simning i Systraströmmen till Kattrumpan, löpning till Ekudden, simning till Svinö, sju kilometers löpning runt Svinö, simning tillbaks till Ekudden, löpning till Laboratorieholmen, simning till Kattrumpan och avslutningsvis löpning till Larmtorget – sinnessjukt jobbigt, men tro det eller ej: jag tyckte det var galet roligt. Och det kommer definitivt bli kul att se som åskådare.

Två veckor kvar till semestern. Men här är fortfarande full fart så vi varvar våra semestrar på kontoret, vilket innebär att vi i princip har full bemanning hela sommaren.

Ha en skön vecka!

Lägerskola, spontandans och swimruns namnsignatur