Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Ledig söndag…NOT!

2011-02-27

Visningsledig söndag vilket inte hör till vanligheterna. Men eftersom husen såldes i veckan blev dagens visningar inställda. Vi som är vana vid att jobba sex dagar i veckan får vid sådana här tillfällen lite lätt abstinens. Det är ju en sak om man har en planerad ledig dag, men när den kommer så här överraskande är det ju fantastiskt. Det tog väl ungefär två minuter vid frukostbordet innan dagen var fullbokad...

 

Det blev en del vänbesök, aktiviteter med barnen och faktiskt lite jobb också - "shittime" som vi kallar det på firman, ni vet sådana där timmar då man bara rensar sådant där som blivit liggande och där man dessutom har lite tid att tänka lite "outside the box". Riktig företags-Feng shui.

Hade lilla genrepet i fredags inför Vasaloppet. Jag och den kommersiella radions egen duracellkanin - "Gunde" Flobecker (GF) - drog till Nybro för att i alla fall avverka tre mils åkning. Faktum var att det gick som en dans. GF var utrustad med all möjliga hjälpmedel för att vi skulle hålla rätt tempo, så min åsikt att detta är en ren materialsport förstärktes. Efter dryga tre mil bestämde vi oss för att avsluta med ett sista varv på 3,5 kilometer. I sista backen, med 300 meter kvar, saxade jag snett, föll, kände en lätt vridning i knäet men kom upp och tog mig i mål.

När nöjdhetens sötma belönades med god fredagsmiddag började även smärtan i det gamla fotbollsknäet komma. Natten blev ett elände, skulle hämta ett snyftande barn och märkte snabbt att det inte var aktuellt. Ett knä som en handboll där någon dessutom tryckt en kniv i knävecket. Haltade mig igenom lördagen. Men det går inte att ge upp för detta. Så nu lovar jag att oavsett ont knä ska Gustav Vasas påhitt efterföljas.

"BoxarHenke" fick lämna wo inför genrepet i fredags då han tydligen har problem med vem som sätter schemat i hemmet, men han var med på lunchen före genrepet. Hans öron är större än grytlock och hans ansiktsfärg blekare än vit när jag och GF berättar om tidigare Vasalopp, och vad som händer i huvud och kropp när man inte tränat innan. Rosenlund mörkar nog formen då han tränar på väldigt okänd ort.

Fick i fredags ett uppdrag att avyttra en fastighet i ett dödsbo. Jag fick då reda på att ett antal mäklare kontaktat boutredningsmannen och erbjudit sina tjänster. Det känns ju inte som det gagnar branschens anseende när vissa byråer sjunker så fruktansvärt lågt att man ringer på dödsbon, skilsmässor osv. Skärpning!

Veckans mest intressanta möte var med Triathleten Marie Johansson. Vi har gått in som stor sponsor (vilket vi numera är väldigt restriktiva med) till denna fantastiska tjej. 45 år, heltidsarbetande sexbarnsmamma som började med triathlon för några år sedan och redan nu är i yttersta Sverigeeliten. Sådana här förebilder älskar vårt varumärke att synas tillsammans med.

Jag har också tagit på mig att hjälpa till med fler företag som vill synas tillsammans med oss på Marie. Jag fick snart Puma som Maries nya kläd/skorsponsor, och givetvis är BMW Autogruppen med i sådana här rätta sammanhang. Ett par företag till ska vi försöka få med då jag och Marie hittat ett bra upplägg att erbjuda företagen. Win-Win. Kanske är du som läser detta sugen att hänga på? Om du styr över ett bra varumärke så hör av dig till mig, upplägget är klockrent för företag som vill mer och snabbare framåt än sina konkurrenter.

Nästa vecka vid den här tiden hoppas jag att jag snart är halvvägs till Mora... uhhhh. Bloggar live nästa helg... kanske!

Ha en skön söndag och för er som inte varit i Sälen inför Vasaloppet kan kolla här

Må gott/P