Bloggen

​Listettor och munskydd av

Skrevs den 14 juli 2020

Så fort vi kom ut från flygplatsen på Kastrup i söndags tog vi av oss de munskydd vi haft på oss de senaste sex timmarna, det vill säga ända sedan vi lämnade Palma på förmiddagen. Det var en befrielse att känna frisk luft, om än något svalare än när vi satte på oss munskydden. Den här rutinen blir snabbt en vana, men jag ska inte sticka under stol med att det kan bli ganska klaustrofobiskt med munskydd i den spanska sommarvärmen.

Rutinen med krav på att bära munskydd och att sprita händerna innan man går in i alla butiker i Palma kanske hade varit ett ”enkelt” sätt att dämpa spridningen även här hemma, men det låter jag vetenskapen bedöma. Mycket av det som tillämpas i Spanien verkar i vilket fall vara av mer politisk karaktär än medicinsk.

Väl hemma i Kalmar vankas det lite jobb igen. Den här sommaren blev inte riktigt som planerat så det får bli lite semester när det passar med kalendern helt enkelt.

På kontoret gläder vi oss mycket över de siffror som nyligen presenterats från centralt håll (hittamaklare.se) och som listar svenska fastighetsmäklares prestationer under andra kvartalet 2020. Tre individuella listor presenterades. Listan över flest rekommendationer i Kalmar toppas av Selma med Eric som tvåa och det ser likadant ut i toppen av listan över flest försäljningar i Kalmar. På listan över högst försäljningsvärde i Kalmar har vi alla de första fem (!) placeringarna.

Men den viktigaste listan är ändå den över kontoren. Och på listan över rekommendationer per mäklare toppar vi med 8,4 rekommendationer per mäklare att jämföra med tvåan som hade 5,7 rekommendationer per mäklare. På listan över flest försäljningar låg vi också väldigt långt före våra konkurrenter på 13,3 försäljningar per mäklare medan tvåan slutade på 8,2.

Vi har lagt ner ett enormt arbete på det vi kallar 2.0, där vi har vidareutvecklat (och fortsätter att vidareutveckla) vårt arbete i alla delar. Nu ger det resultat, vilket förstås är jättekul.

Nu fortsätter jag att varva jobb med förhoppningsvis fina sommarkvällar. Och om de blir som den kväll jag möttes av när jag kom hem i söndags blir den här sommaren fantastisk på alla sätt!

______________________

Pontuz Löfgrens namnsignatur