Bloggen

Livet efter Järnmannen

Skrevs den 27 augusti 2012

Över 400 mejl och sms efter Ironman. Väldigt många från människor jag aldrig träffat. Väldigt många från människor som själva vill göra en Ironman. Att inspirera människor värmer inombords. Att inspirera människor att växa i sitt arbete, eller att som nu få människor att förändra sina liv gällande friskvård, är ett privilegium.

Men att inspirera är också att ha tydliga mål och kräver att även mottagaren har klara och tydliga mål med arbetet, livet, träningen. "Kan och hinner du så måste även jag kunna planera min tid bättre och få in mer träning." Ungefär så kan man sammanfatta många av mejlen. Plus att många vill ha kost- och träningsråd.
Jag har bara ett tips - tänk igenom det en gång till! Nu - direkt efter Kalmars Ironmanfest - är det lätt att glamourisera den här grejen. Men det är inte lika sexigt att köra fem-sex pass varje vecka i november, december och januari, och sedan sex-sju pass varje vecka i februari, mars, april, maj och juni. Du måste vilja det här väldigt mycket, och så även dina anhöriga. Men nu släpper vi Ironmangrejen för den här gången. Vi lär återkomma till det här med triathlon eftersom jag i lördags anmälde mig till Ironman Kalmar 2013...

Många har kommenterat att de följer bloggen som presenteras i Kalmarposten. Kom då ihåg att om ni vill läsa hela bloggen och många ytterligare bloggar som inte presenteras i Kalmarposten så ska ni "gilla" oss på Facebook eller gå in på vår webbplats med jämna mellanrum.

Jag har haft en skön avslutning på veckan. Jag satte hela Kalmargänget på tåget till Köpenhamn efter jobbet i torsdags - hade lovat detta om de slog rekord i juni. Och då slår det här gänget självklart rekord. Belöningen var Köpenhamn på en kombinerad höstkickoff och bonusresa. En skön hop människor att bara umgås med när det inte finns några måsten. Nu satt visserligen mobiltelefonerna ofta på örat hos mäklarna - ingen vill tappa en arbetsdag - men det blev ändå ett par sköna dagar. Studiebesök på Carlsberg och galna skratt på Tivoli blandades med anekdoter över en lunch och dråpliga historier vid en fika. Tack för ett par roliga dagar!

Söndagen innebar ett idrottsavsked då KFFs trotjänare Tobias Carlsson tackade för sig inför drygt 8 000 personer på Guldfågeln Arena före matchen Kalmar FF-IFK Göteborg. Tobbe har spelat fotboll så länge att till och med jag har mött honom. Det är få spelare som varit så trogna sin klubb (med undantag av en liten utlandssejour) som Tobbe. Han har stått för inställning och attityd och har alltid varit omtyckt bland medspelare och supportrar. Tack Tobbe för allt du gjort för KFF!

Veckan som kommer är det dags för andra på kontoret att visa framfötterna. Boxer-Hence gör sin triathlon-debut på Tjörn på lördag när han kör ett halvdistanslopp och Mirre, Adriana, Åsa, Louise och Ulrika drar till Stockholm för tjejmilen. Det kommer ni alla att fixa galant. Det blir Vitargo (energidryck) istället för fikastunder i veckan.

Nu tar vi tag i sista augustiveckan. Lite slutspurt innan augustiböckerna slås igen. Trots att vi går mot mörkare tider så är det få höstar jag sett så ljust på som denna. Mattias och jag har tagit en massa beslut som kommer att prägla företaget många år framöver och som kommer ge våra kunder en otroligt stark och intressant mäklartjänst även framöver.

Allt gott/Pontuz

Livet efter Järnmannens namnsignatur