Bloggen

Livet i Växjö

Skrevs den 15 mars 2012

Hej på er! Den är gången är det inte Pontuz ord ni får läsa i denna blogg, utan det blir ett gästspel av Er Man i Växjö. Sedan ett och ett halvt år tillbringar jag mitt arbetsliv i Europas Grönaste stad, som igår fick pris som årets idrottskommun 2011.

I år är det fem år sedan vi slog upp portarna här i Växjö. Det har varit en både brokig och intressant resa. För två år sedan tog jag och Pontuz beslutet att jag skulle ta över och driva Växjökontoret, för att styra upp det och ta klivet till att bli marknadsledande.

Hur skulle det gå för en äkta ölänning, bosatt i Kalmar sedan femton år, att flytta in i landet utan tillgång till havet? Faktum är att det har gått över förväntan. Jag bor och lever i Växjö i veckorna och är hemma hos familjen på helgerna, och vi har fått det att fungera riktigt bra. Det är oerhört roligt att jobba i Växjö – den stad som tillsammans med Umeå växer snabbast av alla små och mellanstora städer i Sverige.

I Växjö finns en stark framtidstro, där Linnéuniversitetet givetvis är en stark motor. Det mest spännande projektet nu är Arenastaden, som håller på att ta form. Lakers hemmaarena är som bekant klar och näst på tur står Myresjö Arena, dit Öster flyttar från Värendsvallen inför årets sista hemmamatcher. Senare under hösten kommer Sveriges första innebandyarena stå färdig och sist ut är friidrottsarenan – en satsning på cirka 700 miljoner och som Växjö kommun är med och stöttar.

Arbetsmässigt hade vi ett tungt år i Växjö 2011 där jag tvingades till många strukturella åtgärder. Det var ett nödvändigt arbete som vi nu ser frukten av. Vi är riktigt på gång i Växjö nu och vi har fått den bästa starten i företagets femåriga historia. Vi får in många nya och spännande uppdrag vilket har lett till att jag inom kort kommer att söka två nya mäklare och en assistent.

Varumärkeskännedomen är oerhört stark här också, och många berömmer oss för vår marknadsföring och för att vi hela tiden hittar på nya saker och idéer. Detta är något som driver både mig och Pontuz varje dag, att inte bara bli en ledstjärna på det lokala planet – vi vill lämna ett eko i Mäklarsverige.

Måndagskvällarna åker jag hem till Kalmar för att träna med Jesper Johansson, personlig tränare på Malkars. Då får jag ofta frågan om jag tränar lika mycket som Pontuz. Men det är näst intill omöjligt och jag kommer inte att utmana honom på Ironman 2012 – däremot 2013 (nu blev det offentligt). Efter att ha genomlidit Vasaloppet för snart två veckor sedan kommer jag att göra klassikern i år, kryddat med Stockholm Maraton och en halv traithlon på Tjörn 1 september. Pontuz har gått ner 18 kilo, men jag kommer nöja mig med 13.

Ni kommer säkert få fler rapporter från Kronoberg i den här bloggen. Och nu ser jag fram emot våren som är på ingående i rask takt.

Mattias

                                                                        

Livet i Växjös namnsignatur