Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Löfgren springer!

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2019-02-27

Vilken omtumlande vecka det blev för min del – från sol på Mallorca till snö i Kalmar, vilket sedan övergick till underbar vårvärme. Och i en lugn bostadsmarknad gjorde jag en av mina bästa veckor någonsin med affärer som egentligen inte ens var födda veckan innan. Jag har fått uppleva glädje på kontoret då en medarbetare nått en milstolpe i livet och jag har fått ta ett vackert men sorgset avsked av en av de mest jordnära män jag någonsin träffat. Det känns som jag klivit ur livets torktumlare efter den här veckan och jag kommer ut ännu mer införstådd med att varje dag ska njutas och tas till vara.

Just njutning är väl något som jag för övrigt inte kopplar samman med min, på riktigt, återupptagna träning. Ni som följt min blogg vet att jag genomgick en knäoperation för ett par år sedan. Resultatet blev inte riktigt som tänkt utan beskedet var att det var dags att hoppa av Ironmankarusellen eftersom knäet i princip var helt utslitet. Löpning var uteslutet och skulle bli allt annat än skönt om jag försökte.

Tråkigt, tråkigt tyckte Löfgren. Men om jag nu gör en egen tolkning av vad läkarna sade så var det ju faktiskt bara smärtan som skulle övervinnas – knäet kan ju inte bli mer än helt utslitet och placeras i kön till proteshyllan. Så i söndags stod jag faktiskt på löpbandet och körde mitt första riktiga löppass på två år. Inte helt skönt men gud så befriande. Såååå… nu är det tolv veckor kvar till Ironman på Mallorca och jag tänker börja förbereda mig så gott jag kan utan riktig löpträning, jag tänker stå på startlinjen och jag tänker ta mig igenom racet.

Varför? Givetvis för att jag fick höra att det inte skulle gå – då måste jag ju testa. Och om Mallorca funkar i maj (det är bara en halvdistans så det är 2 km simning, 9 mil cykel och en halv marathon) så kommer jag att vara med i augusti på Kalmar Ironman efter två års uppehåll.

Men det är långt dit så mycket kan hända/gå sönder. Så från och med den här veckan är träningspassen återigen en del av den tidiga morgonrutinen och sena kvällsaktiviteten – ni som följer mig på Instagram @pontuzlofgren kan hänga med i förberedelserna. Och precis som vanligt är inte konsten att köra ett Ironman. Nix – konsten är att överösa tre döttrar med kärlek och omtanke, måna om sin kärestas välmående, driva ett av Sveriges mest framgångsrika mäklarkontor till nya stordåd OCH förbereda ett Ironman, utan att inskränka på någon av de viktigaste delarna i livet som jag just räknat upp.

Njut av dagen, mina vänner!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare