Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lof[email protected]

Löpning, simning, husbil…

2012-02-18

Klockan ringde halvsju lördag morgon och det var dags att möta upp Duracell-Johan för helgens tjugo kilometers löpning. Vi valde att springa i stan med utgångspunkt Stensö. Det blev en runda där vi snabbt konstaterade att stan inte är speciellt stor. När vi sprang längs Ängöleden gled ett skepp till husbil förbi oss. Och jag visste ju att bara en person skulle ge sig ut med husbil i ett vintrigt Sverige – Rosenlund hade börjat sin långa resa mot sin kära syster i Tärnaby.

Rosenlunds första reserapport förtäljer att McDonalds i Nyköping var första stoppet och att allt är lugnt - känns bra. Bara drygt 100 mil kvar. Ett sms säger samtidigt att han såg mig och Duracell i morse men att han inte hittade tutan... känns mindre bra.

Kom hem lagom till frukost. Hade tänkt mig en fortsatt förmiddag som "personal shopper" åt min mellandotter. Detta i kombination med en långfika på stan kunde vara såväl mysigt som lagom ansträngande efter tvåmilsrundan kände jag. Men jag hann inte öppna dörren hemma innan planerna var ändrade. Vid ett svagt ögonblick förra helgen hade jag nämnt simhallen som en helgaktivitet. Kan säga att jag inte var speciellt sugen. Har varit och slipat på min bedrövliga crawl såväl torsdag som fredag och var inte speciellt sugen på att klä i mig den väldigt "speciella" odör som simhallens cocktail ger huden dagar efter besöket. Men lovat är lovat så det var bara att packa in döttrar med kompisar i bilen. Jihoo! Mycket kaffe och trevliga samtal med duktiga träningskompisen Marie Johansson gjorde att det blev en trevlig förmiddag.

Veckans häftigaste är nog att mer än 71 000 besökare tagit del av en bostadsfotografering som vår duktiga fotograf Bruno Basic plåtat. Våra bostadsfoton länkas över hela världen i fotobloggar. Jag anser att vi har en av landets bästa bostadsfotografer. Och var ska sleven vara om inte i skålen - i det här fallet hos oss. Kolla den här länken:freshome.com

Önskar alla en fortsatt skön helg/Pontuz