Bloggen

Lost in cyberspace

Skrevs den 24 mars 2012

Har ni funderat på hur vi kommunicerar idag? Se er omkring – hemma, på jobbet, på stan eller i bussen – alla sitter med en mobil eller med en dator av någon hypad modell. Vi är alla mobila och kommunicerar via framför allt mejl. Tänk er sedan vår verksamhet – mäkleri. Ni ser våra bostäder på nätet, ni skickar intresseanmälan via mejl, bokar visningar via mejl och kommunicera till största del på detta sätt. Dra tanken vidare att vi gör cirka 400 affärer på ett år, tänk sedan att för dessa 400 affärer är det många fler som tittat på bostäderna, frågat om dem eller på annat sätt visat intresse.

För att upprätthålla denna kommunikation flyttade vi ut alla våra servrar från kontoret till ett så kallat "serverstall" hos ett proffs, som skulle se till att vi säkerställer bland annat mejlkonversationen. Vi hade aldrig haft problem med servrarna hos oss men vi ville ha hängslen och livrem.

Vad hände då i söndags kväll? Jo, vårt supersäkra "serverstall" kraschade. Vi har haft en vecka där vi från i söndags kväll till torsdag morgon inte fått några mejl, inte kunnat skicka mejl och dessutom blev av med informationen i våra kalendrar som låg i datorerna. I-landsproblem, jo jag vet. Men vilken frustration. Vilket bevis på hur vi sköra vi är i det moderna samhället.

Vi har lyckats lösa veckan på ett tillfredställande sätt tack vare mina fantastsiska medarbetare. Men frustrationen över att inte veta när vi kommer igång, att de ansvariga ger felaktiga besked eller inga alls och att vara utlämnad till att försöka minnas vad som lagts in i kalendern har varit kraftigt påfrestande. Det funkar fortfarande inte till hundra procent men nu kan vi iallafall börja kommunicera. Det ska bli intressant att se hur det företag, som jag inte ännu vill hänga ut, ska sköta den efterföljande kundkompensationen. Jag lär återkomma.

Nu släpper vi veckans elände och koncentrerar oss på veckans roliga händelser, som alltid dominerar hos oss. Vi hade en trevlig kväll i onsdags då vi uppvaktade de två fantastiska tjejerna Sofie och Ulrika på deras jämna födelsedagar (mer än 30 och mindre än 50). Inte nog med att Ulrika skulle fylla jämnt, hon var ofin nog att gifta sig i lönndom på sin 40-årsdag. Bägge tjejerna blev kidnappade på kontoret och fick en härlig spa-eftermiddag på Hotell Skansen. Därefter avnjöt hela gänget en mycket trevlig, och som vanligt väldigt vällagad, middag på Hamnkrogen. För min del var det hemfärd efter middagen - för andra fortsatte kvällen.

I torsdag var det bleke på Kalmarsund och 18 grader i luften - en perfekt dag för att åka över och göra det förberedande arbetet med att sälja en fyr. Kanske inte den typ försäljningsuppdrag jag utför flera gånger i veckan - snarare ett försäljningsuppdrag som ingen mäklare, vad jag känner till, har utfört fullt ut tidigare. Det blev en fin dag på denna helt otroliga skapelse. Vilket häftigt boende. Nästa vecka börjar vi lanseringen så håll utkik!

Nu dags att ladda upp för några timmars cykelträning i detta härliga vårväder.

Önskar alla en underbar helg

Lost in cyberspaces namnsignatur