Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]gren.se

Målvaktsdebut vid 48

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-09-26

Det blev en vecka med lika många händelser som vi har alternativa regeringsbildningar just nu. Häng med på det här!

I tisdags föreläste jag för knappt fyrahundra ungdomar och företagare i Nybro. Så nu kommer Nybro självklart att bli Smålands egna superföretagarmecka…

Några timmar senare utmynnade en galen vadslagning i att jag lovade göra debut som ishockeymålvakt som 48-åring. Jag utmanade Kalmar HCs J20-spelare att de får 1 000 kronor till ungdomssektionens arbete för varje skott jag släpper in från blålinjen. Jag följde med grabbarna på tisdagsträningen för att prova målvaksutrustningen – och fan, vilka grejer! Det är tur att jag är riddare, för det är ungefär samma stass för en hockeymålis.

För att snäppa upp utmaningen lite så körde vi själva vadslagningsmomentet i periodpausen på A-lagets seriepremiär i onsdags, och det var lapp på luckan. Jag stapplade ut på isen inför en fullsatt islada men jag kände mig faktiskt bekväm där ute på isen – det verkade som om J20-grabbarna kände av stundens allvar mer än jag. Det blev två insläppta av tio skott (applåder, tack) som självklart var helt otagbara ��. Jag bestämde dock att det fick bli 5 000 till ungdomssektionen – de gör ett fantastiskt jobb och jag hade dessutom riktigt roligt själv.

I torsdags gick flyget mot Stockholm och möte med danska ambassadören med efterföljande middag – flott så det förslår… Och dessutom riktigt trevligt eftersom Danmark alltid har en förmåga att utse fantastiska personer som ambassadörer i Sverige – jag har avverkat tre nu under mina år som dansk konsul.

I helgen blev det sedan jobb, familjemys och förmodligen årets sista tur med vattenskotern på Kalmarsund. En fantastisk upplevelse på ett stormigt hav – som en motocrossträning fast på vatten.

Så veckan gick i ett underbart tempo och jag njöt av varje minut. Och nu kommer en ny vecka, som innehåller allt från föredrag med duktiga Alexander Pärleros, stormöte med min personal (utbildning och klokheter en dag i månaden) och en massa spännande möten. Ni kan följa mig och mina kollegor dagligen på våra respektive Instagramkonton – sök på @pontuzlofgren så hittar ni oss alla. Ha en fin vecka!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare