Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Mañana

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-04-18

Solen står riktigt högt på himmeln, det är augusti, 30 grader varmt och platsen är Mallorca. Jag och Adriana står vid vårt nyinköpta hus och vi ska träffa byggaren som ska renovera åt oss.

Ett dovt mullrande ljud hörs på gatan. En stor, svart motorcykel med en svartklädd förare iklädd ett stort skägg stannar till vid vår grind… eller såg skägget bara stort ut eftersom föraren inte vuxit mer än 170 centimeter under sina första 40 år?

Vår byggare har anlänt. EDUARDO heter han så klart. Glad som få, dålig på engelska som ännu färre… talar typ inte ett ord. Kanon. Det är en sak att klara sig på restauranger, i trafiken eller i affären utan att prata samma språk. Men att genomföra en totalrenovering av ett hus är lite värre när man inte talar ett enda ord som motparten förstår.

Vi tog lite tolkhjälp av en god vän och beställde ett uppdrag som skulle vara färdigt till jul. Och veterligen har julen passerat. Liksom nyår och påsk… men det vet tydligen inte Eduardo. Jag vet inte hur många gånger jag hört ”El viernes todo está completo, no hay problema” Allt är klart på fredag – inga problem.

På långfredagen – drygt ett halvår senare – inföll deadline typ nummer 14 för då skulle vår möbelleverans komma. Långfredagens morgon mötte Eduardo upp oss, glad som vanligt. Det hade regnat två dagar i veckan så han var inte riktigt klar. Men det har väl för f-n inte regnat sedan oktober då ni började arbetet… sade jag på klingande svenska. Och just den här dagen var det typ tio man där och jobbade trots att det var helgdag.

Mm – så där har det varit ett tag. Det verkar som om grabbarnas arbetstider infaller samtidigt som våra besök. När vi landar åker man till jobbet. När vårt plan lyfter mot Sverige åker man på andra jobb. Min nya strategi verkar dock funka. Foton på utfört arbete varannan dag. 28 april är det slutbesiktning… no problema. Säkert.

Jag återkommer efter Valborg med rapport.

Saludo.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare