Bloggen

Maratonmannen*

Skrevs den 2 februari 2012

Det är en jäkla tur för min tandläkare att jag tycker om honom när han inte jobbar. Annars hade han inte varit min vän – åtminstone inte just nu. Jag har nämligen en liten fobi. Jag hatar sprutor – blir alldeles kallsvettig. Och följande scenario utspelade sig hos Karius-Lasse för några timmar sedan:

Vi skulle rotfylla en tand. Karius-Lasse vet jag inte gillar sprutor så han förklarade att dagens värsta moment skulle vara bedövningen. Den ska förhoppningsvis bedöva kind, käke och halva tungan. Han satte in sprutan och kroppen fungerade som den ska - svetten började pärla sig. "Frisk luft, tack".

Vi småpratade lite tills bedövningen skulle börja verka... och vi pratade och pratade men inte bet den bedövningen, inte. Jag ställdes därför inför dagens ultimatum. "Vill du kolla din smärttröskel eller ska vi ta en spruta till?", log Karius-Lasse, som nu känns väldigt elak. För att plussa på mitt manlighetskonto (jag låg ju lite på minus efter sprutan) så körde vi utan bedövning. Åh, fy fan. När han körde med sina små piprensare i tandkanalerna (eller vad det kan heta) så förstod jag plötsligt varför folk pratar under tortyr.

När jag klev ur stolen och hade vridit ur min skjorta såg jag fortfarande ut som om jag ätit ett lass citroner. Det var en utmaning. Karius-Lasse var allt lite impad - själv var jag mest matt. Så nu sitter jag hemma fullproppad med medikamenter och hoppas att i morgon blir en dag utan smärta. Och Lasse Holm - du är duktig, och snäll.

Idag tillkännagav vi Årets Sherpa 2011. Priset går till Tomas Gustafsson och Urban Strömberg för deras arbete som nu gjort att vi har fått IronMan till Kalmar. Juryns motivering lyder:
"De är visionärerna, kreatörerna och entreprenörerna som under många år dragit ett tungt lass med Kalmar Triathlon. Dessa två krafter har verkat i kulisserna, och efter flera års hårt arbete har tävlingen nu nått internationell status och gjort IronMan i Kalmar möjligt. Detta kommer bli ett av de största idrottsevenemang som genomförts i Kalmar och får en enorm betydelse för Kalmar som stad."

Marcus fick i veckan återigen visa att det är skillnad på mäklare och mäklare, och att det valet kan vara det viktigaste. En av de andra byråerna jobbade hela hösten med ett av Kalmars vackraste hus utan att komma till avslut. Marcus behövde några dagar, sedan var kontrakt skrivet. Nöjd köpare, nöjd säljare och då är även vi nöjda. Bra jobbat, Mackan! Det är ingen slump att vi sålt 80 av Kalmars 100 dyraste villor.

Snart är helgen här vilket innebär Kalmars Guldfest. Ska bli roligt att se vilka som kommer föräras denna afton. Mycket roligt!

Ta det lugnt i snöyran/Pontuz

*Maratonmannen är en sjuttiotalsrulle med Dustin Hoffman i huvudrollen. Den är mest känd för en utdragen tortyrscen med en tandläkarborr.

Maratonmannen*s namnsignatur