Bloggen

Massage, hockey och Mårten Gås

Skrevs den 16 november 2016

Jag och Duracell-Johan susar fram på våra mountainbikes på stigar som endast syns med hjälp av välriktade pannlampor och styrlampor. Det är söndag kväll, någon minusgrad och himlen över Kalmarsund har precis dimmats ner från ett vackert rosa skimmer till becksvart natt, där endast supermånen kan vägleda oss mer än lamporna. En härlig helg avslutas med en härlig träningsrunda.

Jag har haft några fantastiska dagar där jag hunnit med att visa hus, kolla på Adrianas grabb som lirat hockey i metropolen Lenhovda och sedan fortsatt in i de mörka skogarna mot mitt föräldrahem för att fira min far.

Mor upprätthåller traditionerna i familjen, så svartsoppan serverades ackompanjerad av ljuvliga dofter. Mårten (Gås) har haft sin namnsdag, och även i år har en gåsabroder fått offra livet för att gåsamiddagen ska bli komplett hos familjen Löfgren. När vi sedan proppmätta insåg att endast två rätter hade serverats stod äppelkakan och vaniljsåsen redan på bordet. Ännu proppmättare föll vi ner i fåtöljerna på glasverandan där vi avhandlade livets stora frågor fram till dess att lördagen hann bli söndag.

Efter frukost bar det österut igen med stopp hos Adrianas föräldrar i Nybro och mer god mat, innan mina underbara döttrar firade mig på fars dag. Jag fick fantastiska presenter: en erlagd gåva till Alzheimerfonden och en glasburk där det låg en massa lappar. Det står ”massage” på burken, som innehåller åtta papperslappar. När jag drar en lapp får massage av den kroppsdel som angivits. Dessutom fick jag en årskalender med en överraskning varje månad. Lysande presenter ackompanjerade av underbara brev.

Den här kvällen är därför ett bra tillfälle att stanna upp, och försöka förstå hur viktigt det är att leva i nuet. Jag är lyckligt lottad och det är det här som räknas. Jag har människor omkring mig som jag älskar och mår bra av. Och jag blir förbannad på mig själv som inte uppskattar detta mer… eller är det kanske precis det jag gör? Jag tror allt jag har blivit klokare med åren, jag tar inte längre allt för givet och för evigt. Att göra bra saker varje dag har blivit viktigare, och det man tränar på blir man bra på. Så jag ska träna jättemycket på att bara göra bra saker… och jag ska göra det varje dag… och jag ska börja idag, inte sen!

Massage, hockey och Mårten Gåss namnsignatur