Bloggen

Med andan i halsen…

Skrevs den 30 april 2012

Med andan i halsgropen sprang jag ner i garaget. Jag hade inte varit ute på hela måndagen men tyckte på vägen ner till garaget att det kändes varmt. Stannade på Trädgårdsgatan och såg på klockan att det var sju minuter till min föreläsning skulle börja – värmen slog emot mig och skjortan klistrades mot kroppen. In i TIC-huset och den första damen/föreståndaren som såg mig sa direkt att jag skulle gå in en helt annan väg för att hålla mitt föredrag.

Jag var tydligen väntad. Jag borde ha lärt mig att pensionärer, till skillnad mot till exempel universitets- och gymnasieelever som jag brukar hålla föredrag för, alltid är i tid. Så även denna gång. Inspringande med dator, projektor, presenter och information fick jag allas blickar. "Hej, hej - det är jag som är Pontuz, ser att jag är två minuter tidig... ha, ha" Upp med datorn och projektorn... sladden för kort. Ner med filmduken... den sitter för lågt. På med bildspelet... som är fel, men blir rätt.

Puh. Men vilken fantastiskt trevlig eftermiddag det blev - ett femtiotal intresserade pensionärer gjorde att vi fick ett samtal om gamla mäklare, Kalmarhistorier, skatteregler och bara trevliga episoder i livet. Tack för trevligt bemötande och en avslappnad eftermiddag (när jag väl kommit på plats)!

Onsdagen innebar stormöte med bägge kontoren och jag ordar inte mer om det än att dagen gjorde oss taggade och att vi nu har både stora mål att nå och mindre delmål.

I torsdags mötte jag några trevliga bekanta som jag träffar på nu och då i olika sammanhang. Den här gången handlade faktiskt om min hemmaplan - bostadsbyte. Det jag inte visste om dem var deras otroliga intresse för att skapa en tidstypisk atmosfär kring sitt boende. Inte bara att de är varma och otroligt härliga - jag har sällan träffat människor som beskriver sitt hem med sådan entusiasm och som har sådan tanke med minsta detalj i hemmet... Kul möte för en bostadsnörd som mig.

Vår introduktion av Dämmans Fyrplats har uppmärksammats av Aftonbladet, Expressen, Leva & Bo och utländsk media. Någon som sett något i lokalblaskan? Inte? Jag har för mig att jag på den tiden jag annonserade i morgontidningarna fick veta av ortens redaktörer att annonsintäkter inte har samband med det redaktionella innehållet. Jo, tjenare!

Och så kom lördag och äldsta dottern med mor skickades till Stockholm i ottan för att danstävla. Så jag blev programansvarig för två energiknippen, även kallade döttrar. Frukost, klättervägg, lunch på stan, inköp av kläder, Plantagen, plantering hemma, köra igång poolen, matlagning, kvällsmys... och tre personer somnade gott till Martins Stenmarks röst på teven lördag kväll.

Idag är det halvdag och vi kan summera april. En april som visade sig bli en kanonmånad när det gäller försäljningar... och vi som har satsat alla kort på att köra hårt i maj. Det blir ju kanon för våra kunder?

Du vet väl att du kan vinna en resa till Karibien om du säljer huset genom oss? Dessutom är det bra att hålla utkik på vår Facebooksida där vi snart har ny tävling.

Välkommen maj du sköna!

Med andan i halsen…s namnsignatur