Bloggen

Mjölinferno, hemmaseger och allierade mäklare

Skrevs den 28 september 2009

Lördag morgon strax efter sju kommer en glad sexåring inrusande: ”Pappa, pappa idag ska vi göra scones, för det lovade du förra helgen!” Tänk vad barn kommer ihåg – och så tidigt på morgonen... Inte läge att skjuta upp det löftet en vecka till. Det var bara att pallra sig upp. En sexåring att måtta upp ingredienserna och dessutom en nyvaken tvååring som bestämt sig för att sitta på bakbordet innebar att jag redan efter två minuter befann mig i ett mjölinferno. Men alla var glada. Ja, kanske inte Lena som kom och körde första varvet med dammsugaren (det blev två till innan det luktade nybakat). Gott blev det i alla fall, och alla var uppåt kring frukostbordet.

Det blev en ledig och lugn dag med lite hemmafix. Förutom en härlig dag med familjen stod fotboll på agendan. Det blir en speciell stämning på Fredriksskans när det är match lördag eftermiddag, och jag tror en hel del herrar varit på något vattenhål på vägen till matchen - det var lite högre ljudnivå och lite fler kommentarer än vanligt. Det blev en match med stort underhållningsvärde och vinst med 2-1. Min kära granne Rydström var kung på mitten så nu slapp jag skicka någon halvsyrlig kommentar till honom. FF är med i guldstriden igen - då lever staden upp och det pratas fotboll igen. Det har inte gjort det på ett par veckor.

Söndagen var det Skälby på morgonen med familjen innan det var dags att visa hus efter lunch. Bara privata visningar, vilket ger en lite lugnare och skönare atmosfär än vad det ibland blir på de större visningarna när folk i allmänhet är mer stressade.
Måndag morgon är det veckomöte. Vanliga strukturer gås igenom och dessutom utser vi som alltid veckans mäklare - denna gång Marcus, till hans stora glädje. Det är en prestigefylld kamp. Varför har jag inte presenterat denna utmärkelse tidigare undrar ni givetvis? För jag är så ödmjuk såklart...

Idag är det förberedelser inför ett lite större möte. Medlemmarna i Mäklaralliansen kommer till Kalmar i morgon, vilket inte hör till vanligheterna. Vi är en del i Alliansen där några av Sveriges tyngsta mäklarföretag ingår: Bjurfors, Erik Olsson, Södermäklarna, Svenska Mäklarhuset, Widerlöv & Co - och vi. Det är inspirerande möten som ger både energi och nya tankar, som kommer våra kunder till godo. Alliansen är viktig för att ligga i absolut framkant bland landets mäklare - och det har vi tänkt fortsätta med.

Veckans kommentar kommer från en vän och samarbetspartner angående hur vi skulle lägga upp fakturering och framtida arbeten. När vi var överens, vilket tog cirka 30 sekunder, fick jag följande mejl:

"It is a business doing pleasure with you ;-)"

Så är det när affärslivet fungerar som bäst!

Mjölinferno, hemmaseger och allierade mäklares namnsignatur