Bloggen

Mötesstafett, överraskningsfest och energipåfyllning

Skrevs den 3 oktober 2018

Min fredag innehöll inbokade möten varje timme från åtta på morgonen till sju på kvällen. Spännande, affärsmässigt givande och intressanta möten – och också något där verklighetens sköra tråd kom nära.

En snabb dusch senare och ombyte till vardagskläder ledde mig till en middag med våra allra närmaste vänner. Veckans tempo rann av mig snabbt och jag fylldes av vänskapens omfamnande och den balsam det ger mig. Trots att jag var mentalt slut fyllde sällskapet mig med liv och energi – timmarnas samtal gjorde att lilla visaren visade efter midnatt innan vi rundade av kvällen.

När solen så sakta började klättra över Öland putsade jag stämbanden för att leverera skönsång för Adriana när hon återigen fyllde trettio. Efter mitt bejublade ”Jag må hon leva” var det till att hoppa i mäklarstassen trots att tuppen ännu inte börjat gala, hämta upp min fantastiska assistent Sara, passera sockerbagaren för hämtning av kanelbullar och därefter sätta av mot Oskarshamn och en lansering av 28 centrala bostadsrätter. En underbar förmiddag med en sol som bara kan vara så vacker som den är i Oskarshamn, en fantastisk tillströmning av oskarshamnare och dessutom signerade avtal på plats.

Tillställningen avslutades redan vid klockan lunchtid då nästa utmaning tog vid. Min present till Adriana på lördagsmorgonen var nämligen en tredagarsresa till Mallorca (Jag fick dessutom ett sent inplanerat affärsmöte där så tajmingen var hundraprocentig).

Jag såg Oskarshamn i backspegeln och plockade upp Adriana i farten för vidare färd mot Kastrup där planet lättade 17.20. Inga stora marginaler men fullt tillräckliga. Som överraskning nummer två hade jag dessutom plockat upp Adrianas bästa vän och hennes blivande man innan jag hämtade Adriana… Tårarna rann och redan klockan nio samma kväll satt vi i 27-gradig värme på vår kvarterskrog och åt en födelsemiddag långt in på småtimmarna. Tystnaden kring bordet fick precis noll sekunder till sitt förfogande. Samtalen avhandlade livets fulla spektra. Två kvällar med underbara vänner och härliga samtal.

Vi helgade vilodagen i solen och jag fick än en gång uppleva hur dagarna här ger mig den energi jag behöver. Ett långt simpass i Medelhavet ger alltid tankarna vila och när jag kom upp fylldes huvudet på nytt med friska idéer, strategier, texter och nya målbilder.

Åren har lärt mig var jag samlar min energi och fyller min idébank. Det är med mina nära vänner, min familj och gärna på avskilda platser som jag älskar. Det är där det sås frön, som jag sedan skördar tillsammans med mina duktiga medarbetare där hemma. Var fyller du på dina energier? Hitta platsen, personen eller tillståndet som blir din tankstation av energi och positiva tankar!

Nu är oktober kommen och jag har idag beslutat mig för att göra ett försök till ännu en Ironmanstart. Läkarna må säga vad de vill men ”pain will not stop the game”. Ironmanlivet ger mig så mycket att det står över ett något sargat knä, som har stoppat mig nu i två år nu. Kanske är det också så att vi på företaget kan bli unika. Vi är tre mäklare anmälda till Ironman 2019 och jag tror en fjärde anmälan snart lämnas in. Hur många svenska mäklarföretag kan säga att hälften av deras mäklare kör Ironman och dessutom dominerar på mäklarmarknaden? De flesta företagsledare hade nöjt sig med en av de två epiteten. Nu kör vi!

s namnsignatur