Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Mors dagar

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-05-30

Söndagens Mors dag är väl ett skapligt kommersiellt påhitt...? Eller är det kanske en viktigare dag än vi kan föreställa oss? Kanske skulle vi behöva fler dagar då vi på riktigt visar att vi bryr oss.

Förhållandet till min egen mamma sträcker nästan 48 år tillbaka i tiden. Logiskt, eller hur? Mina första minnen av henne var att jag alltid tyckte jag hade en så snygg mamma (du är fortfarande snygg, morsan). Och så var hon så där väldigt duktig, en riktig bullmamma. Hon saftade, bakade, tvättade skitiga träningskläder, städade, tröstade, pysslade, lagade underbar mat och skämde bort allt och alla. Allra mest skämde hon bort pappa – och det gör hon fortfarande. Han hade svultit ihjäl på två dagar om inte morsan funnits där. Mamma Salli-Anne var damfrisör med salongen hemma i källaren. Mycket praktiskt.

Åren gick och mor fick snart bli ett alibi inför farsan. När jag och min bror kom hem på nätterna och hade smakat på annat än hallonsaft var alltid mor uppe och såg till att inte ögonen bytt plats och att vi kom i säng utan att far vaknade.

Både jag och min bror flyttade hemifrån innan 18-årsdagen hade infunnit sig. Jag drog mina 25 mil från metropolen Habo till fotbollsspel i Kalmar och relationen till mor blev mer en vuxenrelation. Hon hade lagt grunden med kärlek och trygghet när det var dags för mig att flyga själv.

Senare genom åren har vi gått igenom många olika faser där mammas roll har varit kärleksterapeut, kurator, tillrättavisande, relationsexpert, gastronomisk vägvisare och mycket mera. Men vi har också haft svackor då vi har tjurat väldigt länge utan samtal. Men vi hittar alltid tillbaka till varandra igen, vilket vi bägge tycker är skönt.

Idag skulle jag nog säga att det börjar vända lite. Idag är det nog mer jag som lyssnar, råder och förklarar... och jag tror att hon lyssnar. Min mamma är snäll, konflikträdd, lite naiv, otroligt omtänksam, fantastisk kock, otrolig hustru (farsan är för bortskämd) och framför allt har hon lagt grunden för en trygg uppväxt för mig... Jag älskar dig, mor – och inte bara på mors dag!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare