Bloggen

När alla bitar faller på plats

Skrevs den 24 november 2020

​Ännu en riktigt bra och rolig vecka har passerat på kontoret. Och vi lämnar snart ett år bakom oss som har inneburit en mindre generationsväxling eftersom ett antal nya, duktiga, medarbetare kommit in på företaget. Några av dem har gått vårt eget tvååriga traineeprogram medan ett par andra är helt nya rekryteringar. Och det är fantastiskt roligt att se hur människor växer och utvecklas, och hur gruppen då formas på ett nytt sätt för att möta en spännande framtid.

2018 satte vi upp ett antal mål som ska infrias till sista december 2021. Ett av dessa är att vi då ska vara 25 personer på kontoret OM vi hittar tillräckligt många duktiga medarbetare med de egenskaper vi söker.

Jag är idag, med ett år kvar till mål, rätt övertygad om att så kommer att vara fallet. Vi rekryterar just nu på ett antal positioner och om alla bitar faller på plats kommer vi redan i början av nästa år vara 23 eller 24 duktiga medarbetare. De allra sista positionerna kommer jag att avvakta lite med då jag har en del tankar om vad som kommer att behövas på ett modernt mäkleri i framtiden.

Blandningen av ungt och hungrigt i kombination med mäklare som i många år tillhört den här landsändens absoluta toppskikt (och ett par även nationellt) gör att vi har en mix som är rätt svårslagen. Vi räknade lite snabbt och kom fram till att vi tillsammans har över 160 års mäklarerfarenhet på kontoret, och det är guld värt i en marknad som denna.

Coronan gör att vi sköter en del av vårt interna arbete på distans vilket inte uppskattas på kontoret. Inte för att vi inte inser allvaret i det som sker omkring oss, utan för att vi helt enkelt gillar att umgås med varandra. Vi är som en stor familj och då vill man vara tillsammans. Men nu är tiderna som de är och därför har vi bestämt att halva gänget utgår hemifrån halva dagen och så skiftar vi kring lunch. Men vi umgås digitalt med de som är hemma. Gemensam frukost, fikastunder och en hel del diskussioner sköts via våra dataskärmar, vilket funkar som ett substitut för de naturliga mötena – i alla fall ett tag.

I samband med att alla kopplar upp sig för gemensam frukost passar vi dessutom på att utbilda oss en halvtimme varje morgon inom något aktuellt ämne – bra passar på att bli bättre. Jag vidhåller att kunskap aldrig är tungt att bära och vi är i gruppen helt överens om att vi hela tiden ska fylla på med kunskaper och hålla oss à jour – vi står för mer än bara en fasad, vilket är viktigt för de som anlitar oss.

Nu, mina vänner, stundar snart advent. Så vi tar tag i årets sista månad och ger oss in på upploppet av det här året. Ett år som verkar bli det bästa vi någonsin gjort, vilket är ett bra bevis på att omställningarna under året visat sig vara de rätta. Och då har ändå det här året bara varit en förberedelse inför 2021, då vi verkligen ska visa skillnaden som gör skillnaden.

Pontuz Löfgrens namnsignatur