Bloggen

När domaren blåst av

Skrevs den 18 juli 2018

Slutsignalen har precis ljudit över Luzjnikistadion i Moskva. Frankrike är välförtjänta världsmästare. VM är över för den här gången och även om jag är en inbiten fotbollsfantast så var jag nu rätt färdig. Jag älskar spelet, nerven, det taktiska spelet, att se stjärnor födas och så den där slumpen som ju också hör till idrotten och som ibland blir en avgörande faktor. Fotboll är vackert.

Samtidigt som VM rullar ut så rullas det bokstavligen desto mer i Frankrike där Tour de France är inne på andra veckan. Även om jag, till skillnad från fotbollen, bara har snuddat vid cykelsporten genom mitt triathlonutövande så blir jag lika fascinerad av den sporten – framför allt av det taktiska spelet och den otroliga kyla som de olika stallen visar upp. Med precision vet de när jakten på utbrytarna skall tas upp, vilka man kan släppa iväg utan att ge bort en etappseger eller vilka som fått vila hela etappen och hjälpts fram av sina kamrater bara för att ha krafter kvar för att vinna spurten med någon sekund efter 20 mils cykling.

Jag kan sakna nerven som utövarna känner (inga jämförelser i övrigt). Det adrenalin som pumpar, om vi tar ner det på en lokal nivå som till exempel ett Ironman. Saknaden blir ännu större när jag vill men inte kan… i alla fall inte i år.

Det finns däremot andra delar från idrotten som jag verkligen får använda i mitt vardagliga liv. Det finns mycket från ovanstående som vi kan använda inom företagandet. Tajmingen när en viss bostad ska presenteras, coachningen av medarbetare, det taktiska i vilka mervärden som kan tillföra våra kunder något och på så sätt öka våra marknadsandelar, nerven när säljlistor presenteras, värdet av de otroligt viktiga medryttarna jämte stjärnorna, vikten av att lagets alla kuggar verkligen hakar i varandra.

Jag går in på min sista semestervecka och tankarna återvänder nu från intressanta böcker, umgänge och funderingar kring livet till hur alla de delar jag räknat upp kan förfinas, förbättras och utvecklas i det lag jag har förmånen att leda. Vi har en spännande och utmanande höst framför oss. En höst med spännande projekt, nya medarbetare, nya mäklartjänster och roliga kampanjer och evenemang. Dags att ladda om – nästa vecka syns vi på stadens gator igen… mina batterier är laddade och jag är redo!

När domaren blåst avs namnsignatur