Bloggen

​När fågeln lämnar boet

Skrevs den 24 augusti 2021

Tydligen är det detta som kallas livet, men det gör inte saker och ting lättare för det. I fredags var det dags för äldsta dottern att lätta från boet och låta sina egna vingar bära henne. Dags för globala studier i Göteborg. Jag fick ha Linnie till låns i tjugo fantastiska år och stunderna med henne har varit några av de bästa i mitt liv.

Jag och hennes mor Lena har försökt lägga en solid grund för henne och nu är det dags för Linnie att bygga vidare på sitt liv. Hon flyttar ut rent fysiskt, men allt hon lämnar finns förstås kvar här närhelst hon behöver det: hemmet, familjen, tryggheten och kärleken. Pappahjärtat gråter men jag känner samtidigt en fantastisk stolthet över att Linnie är den hon är. Och även om det är ledsamt så vet jag att det här kommer gå galant.

Annars börjar allt komma tillbaka till rutinerna i vardagen. Alla är nu åter på kontoret och vi har en vecka framför oss då vi kommer att spika hösten under vår gemensamma kickoff, då vi reser bort tillsammans. Det blir några dagar då vi utbildar oss, umgås och formar den spännande resa som vi har framför oss. Ni kommer snart att få se slutprodukten av ett arbete vi påbörjade redan tidigt i våras, vilket kommer att höja standarden på mäklatjänsten ytterligare och ge våra kunder något som få andra kan erbjuda – men det presenterar vi lite senare.

Allt arbete som vi har lagt ner under förra året och fram tills nu börjar verkligen ge resultat. Tidigare i sommar seglade Felix upp på topp fem-listorna i Sverige över sålda villor, Selma är topp fem på försäljningar av bostadsrätter i princip konstant och nu i veckan dök nya Sara upp på topp tre-listan över de mäklare i Sverige som sålt flest villor de senaste 30 dagarna. Det är med andra ord ett starkt gäng som huserar på Västra Sjögatan 33 och det skulle förvåna mig om inte någon annan av våra duktiga mäklare är där nästa vecka. Hard work pays off!

Nu tar vi tag i den här veckan som kan sammanfattas med orden lärande, glädje och teambuilding!

Pontuz Löfgrens namnsignatur