Bloggen

​När planeringen läggs på hyllan

Skrevs den 19 maj 2020

Maj är redan inne på andra halvlek och tiden rusar fram i vissa avseenden medan den står helt still i andra. Jag tycker inte det var så himla länge sedan som vi på firman satt på ett kylslaget Hooks Herrgård och bestämde oss för hur vårt framtida mäkleri skulle se ut. Vi kallar det ”nya” arbetssättet 2.0 och det bygger på att leverera en mäklartjänst som ingen annan i vår region kan mäta sig med. Vi är inte framme riktigt ännu men vi har visat på de marknader vi är verksamma att det vi gör innebär en markant skillnad för dig som kund.

Att det börjar slå igenom ser vi också på den statistik som kommer för hela länet. Trots att vi till övervägande del bara är verksamma kring Kalmar så är vi nästan 50 procent större än vår närmaste konkurrent i länet. Vi är så tacksamma för det förtroende vi får och vi kommer att fortsätta skruva och finslipa. För vår utveckling ska aldrig stanna upp – lärandet är livslångt.

De senaste veckorna har vi dessutom fått stor uppmärksamhet för den marknadsföring vi visat Mäklarsverige. Vårt bildteam med Theo, Lovisa och Anna är en fantastisk tillgång för våra kunder och nu i veckan har de fått nationell uppmärksamhet i både bostadsmagasin och rikspress – stort grattis till er… och till oss som får jobba med er!

I och med att vi börjar närma oss den första sommarmånaden juni nalkas även semestern och all planering kring detta. Är det någon mer än jag som mer eller mindre lagt all planering på hyllan på grund av Corona? För min del lutar det åt den första semestern här hemma på många år. Lite tråkigt då att det är första sommaren på länge som det inte kommer att hända speciellt mycket här hemma.

Men det kommer säkert mycket annat positivt ur den här sommaren – stängs en dörr så öppnas en annan. Ni hoppas väl som jag på att det kommer att se betydligt ljusare ut på alla fronter någon vecka in i juli. Kanske kan vi börja leva lite friare då… även om jag är otålig och vill planera och drömma redan. Det är lite av det som ger mig min energi.

Kortvecka på G då gruppen ska fortsätta utvecklas och utbildas med Magnus Helgesson. Samtidigt påbörjar jag mitt personliga coachprogram (som sträcker sig över ett år till att börja med) med (de inte helt okända i den här genren) herrarna Helgesson/Enhager. Men viktigast av allt: min älskade mellandotter Junie fyller 17år. Stort grattis, underbara dotter!

Pontuz Löfgrens namnsignatur