Bloggen

​När röken har lagt sig

Skrevs den 25 oktober 2021

Nu gäller det att hitta energi i varje litet hörn där man kan finna den. Mörkret gör sitt intåg redan på eftermiddagen och än värre blir det nästa vecka när vintertiden slår till som en träklubba. Då är det lätt att känna sig lite trött redan innan man går hem från jobbet

Det är därför dags att ta tag i detta, vilket vi gjorde förra veckan. Och vad kan då vara mer energiboostande än att packa in företaget i bilarna och dra till metropolen… Uråsa? I denna handfull hus bor säkert ett 20-tal personer och som ni alla vet finns där en kyrka som har eldhärjats två gånger sedan den satts i brand av danska trupper, senast 1658.

Men det är ju ett tag sedan. Just den här fredagen skulle inga kyrkor brännas utan det var dags för den stora kampen på företaget, vilket bland annat innebar att köra Folkrace plus ett par andra lite lugnare förarmoment. Med buckliga och högljudda bilar utan inredning blev det full fart i skogarna kring byn. Gruset sprutande, adrenalinet likaså. Och när röken lagt sig så stod ungtuppen Hugo högst upp på prispallen. Stort gratis, Hugo!

Nästa destination för hela gänget blev residens- och stiftsstaden Växjö, där det en gång i tiden fanns ett fotbollslag. Här slog vi läger på PM & Vänner, som i vanlig ordning bjöd på lysande värdskap och en underbar kulinarisk upplevelse. Kvällen avslutades sedan med ingen mindre än Sveriges roligaste komiker Måns Möller, som vi fick i stället för avec till kaffet. Så ska man ha en energiboost utan dess like föreslår jag att man tar med sig 21 underbara medarbetare på ovanstående manöver.

Efter att ett superpiggt gäng klarat av en frukost tillsammans i lördags morse blev det för min del att fortsätta västerut ut och hälsa på äldsta dottern i Göteborg. Där fick jag kliva in i såväl papparollen som Byggare Bob-rollen eftersom hon just flyttat och fixarlistan var längre än ungarnas önskelista till jul. När sista IKEA-lampan satt på plats söndag eftermiddag var det puss och hejdå för vidare färd längs kustvägen söderut för att få ett dygns klokheter av min fantastiska mentor Magnus Helgesson.

Jag känner att helgen gett mig energi från alla håll och kanter, så inget mörker i världen kan göra mig höstdeppig… iallafall inte de närmaste dagarna.

Pontuz Löfgrens namnsignatur