Bloggen

När stänger golfbanan?

Skrevs den 24 september 2009

Vackra septemberdagar kan inte vara bra för den svenska bruttonationalprodukten. Igår ringde jag tre samtal i skapligt viktiga ärenden där folk svarade på golfbanan och bad att få ringa upp. Jag - som själv inte spelar golf - undrar förstås hur folk har tid att gå där ute och slå golfbollar när maskineriet rullar för fullt. Och varför då svara över huvud taget..?

Många är förvånade just över att jag inte spelar golf, medan jag själv är mer förvånad över att de hinner. Vad prioriterar de bort? Arbete? Familj? Eller något annat. Andra säger att det görs så mycket affärer på golfbanan, medan min teori är att bästa sättet att göra affärer är att hjälpa sina kunder. Om jag ägnar min tid åt detta får jag nöjdare kunder - och fler affärer. Men kanske jag också börjar spelar golf... en vacker dag.

För övrigt har jag idag suttit i en telefonkonferens om bostadsprisernas utveckling. Kalmarregionen skiljer sig lite åt från stora delar av övriga Sverige. Vi tror att utbudet av bostäder kommer att minska här under kommande halvår till skillnad från i resten av landet. Det beror till stor del på den inlåsningseffekt vi hamnar i när det inte kommer ut lika mycket ersättningsbostäder som tidigare. Det finns inga projekt som har inflyttning just nu, som till exempel Varvsholmen. Detta gör att rörelsen blir lite mindre än annars, vilket minskar utbudet. Det är alltså läge att sälja för den som har sådana funderingar, då efterfrågan är stor.

Idag har jag nog dessutom fått se en dröm förverkligas. En familj som letat utlandsboende under en rätt lång tid ringde från Mallorca. Jag tror att de hittat rätt i en av de bostäder vi säljer på östra Mallorca. Sjöutsikt, nära stranden, lugn liten by och med bra förutsättningar till uthyrning under de tider de inte är där. Det är som jag skrev i vår tidning Nytt Boende - inte längre resväg än till en stuga i Sälen... Jag väljer Mallorca!

s namnsignatur