Bloggen

Nära Kay-upplevelse i Växjö

Skrevs den 19 februari 2011

Hade "Stormöte" i Växjö i torsdags - vi har det en gång i månaden med bägge kontoren, för att både prata interna frågor och hålla utbildningar med externa föreläsare. Den här gången fick det externa bidraget vara Kay Pollak som körde eftermiddagspasset med oss. Kay är en av Sveriges äldsta "gurus" inom områden som mental träning och självutveckling. Jag har läst en del böcker av Kay men det här var första gången jag träffade honom "live". Ett säreget scenspråk och en udda performance - sittande helt allena på en stol mitt på scenen höll han en monolog på tre timmar. Jag brukar normalt gilla mer säljinriktade föredrag betydligt bättre, men Kay berörde mig på något skönt vis. Det är oerhört mycket hjärta, godhet, klokhet och värme i hans föredrag. En "klok gubbe" som hade ett kärleksfullt budskap. Tycker ni att jag flummar? Vad tror ni då inte att jag tyckte Kay gjorde!

Ett intressant och trevligt lunchmöte i torsdags leder till att vi kommer få jobba med en av Växjös mest intressanta villaförsäljningar genom tiderna.
Vi är några steg närmare ett par häftiga etableringar, förutom den jag nämnde i början på veckan. Vi är tydligen hetare i Sverige än vad vi kanske själva inser. En av Sveriges mest mediefrekventa mäklarföreträdare för tillfället har tydligen utsett oss till ett av Sveriges starkaste varumärken i branschen. "Ett varumärke som bör synas på marknader där kunden förväntar sig en mäklartjänst av Sveriges mäklarelit". Kul!


Mycket räntesnack i veckan. Tror de flesta redan räknat in en högre ränta i sina kalkyler. Men om nu oron är stor för en avtagande prisstegring så är det konstigt att inte fler väljer att sälja sina bostäder just nu. Utbudet är begränsat på marknaden och efterfrågan är fortsatt stark.


Landstingsföreträdarna i Kalmar har tydligen slarvat lite med våra skattepengar genom, enligt tidningarna, en vidlyftig representation och dyra konferenser. Det slår mig att om den typen av konfererande hade skett i ett privat företag hade det varit oerhört korkat företagande. Att det förekommer vin vid middagar tycker jag dock är helt normalt - det vore väl konstigt om tjänstemän inte skulle dricka vin? Där är det inte landstingsföreträdarna det är fel på utan representationsreglerna.
På lokaltidningarnas sajter är det ovanligt få kommentarer - om det hade handlat om ett privat företag hade smutskastningen varit skoningslös. Det säger kanske en del om vilka som skriver under anonyma signaturer i dessa kommentatorsfält. Men det sista och kanske viktigaste: det är våra skattepengar som slarvas bort, inte pengar som organisationen själv tjänat in utan pengar vi andra tjänat in. Det kan jag reagera på och tycka är helt åt skogen.


Avslutade en intensiv fredag med en mil på Malkars löpband. Löpning är nog den bästa "huvudtömmaren". Jag hade en hel del frågetecken i huvudet när jag körde igång passet, men när jag påbörjade nedvarvningen trekvart senare så var de flesta frågetecknen utropstecken istället.
Nu är det lördag morgon och de utlovade plättarna är uppätna. Lena är på träning och Fidelie hos en kompis medan jag och de två stora tjejerna förbereder oss för den stora Bowlingdrabbningen. Det blir en familjelördag som är tänkt att även idag innehålla ett träningspass för att sedan avslutas hos världens bästa grek... och imorgon är det jobbardags igen.


Önskar alla en skön helg!

All the best/Pontuz

Nära Kay-upplevelse i Växjös namnsignatur