Bloggen

Nattmöten och klart för “take off”

Skrevs den 2 oktober 2009

Redan fredag igen och ytterligare en vecka for förbi. Skulle bloggat tidigare i veckan. Ska bättra mig, lovar. En intensiv vecka där det varit mängder med kundbesök och husen börjar trilla in. Känns som allt händer senare i år, en förskjutning av marknaden. Kul är det, oavsett när det händer. Vi gillar när det är fart och fläkt. Det är det mesta delen av tiden hos oss.

Skanska fick klartecken för byggnation av 46 bostadsrätter vid Lillviken i början på veckan. Äntligen. Demokratin har haft sin gång. De som velat yttra sig har gjort det, och därefter har det fattats beslut. Blev lite väl mycket politik i sluttampen. Säger en sida ja så verkar det som andra sidan måste säga nej. Tror bägge sidor egentligen tycker det här är kanonbra för Kalmar. Jag blir alltid lika fascinerad när jag ser de politiska argumenten, när politiker uttalar sig om värdet på mark till exempel. Kanske bättre att se en sådan här byggnation i ett längre perspektiv, vilket är till gagn för kommunen och dess framtid. Fortsätter vissa politiker spela så här högt, som de gjorde den här gången, så kommer det sluta med att ingen har råd att bo i de bostäder som byggs.

Vi har fått förtroendet av Skanska att förmedla dessa bostäder, vilket vi är mycket stolta över.

I tisdags fick vi Mäklaralliansen till Kalmar. Erik Olsson, Bjurfors, Widerlöv & Co, Södermäklarna, Svenska Mäklarhuset och så vi. Oerhört inspirerande att ingå i en grupp med Sveriges absoluta toppskikt. Många nya tankar och ideer kom fram. Blev en lång dag, som övergick i natt . Möte från 09-01. Men det var värt varenda timme. Den här gruppen gör mycket för att kunderna som anlitar oss alltid ska ha den bästa mäklartjänsten. Styrkan i den här Alliansen gör att jag tror att många andra får svårt att hänga med även fortsättningsvis. Rätt fascinerande att våra företag omsätter mer än de större mäklarkedjorna i Sverige. En stark spelare på mäklarmarknaden.

Idag var det Växjö som gällde. Kanonkul - Växjökontoret gjorde "all time high" i september. Dessutom har de oerhört mycket på gång. Växjömarknaden har nu märkt att vi skiljer oss från övriga mäklare. Även Växjökunderna gör nu ett medvetet val när de väljer mäklare.

Imorgon bär det av till Mallorca. Ska dit och jobba med "våra" mäklare på plats. Ett par familjer kommer ner som jag ska visa hus. Dessutom ska jag titta på några nya projekt som är på gång. Ett antal möten men också lite avkoppling. Har familjen med mig så det blir några sköna dagar tillsammans. Brukar också finnas tid för planering, strategier och nya ideer som ska finslipas - den tiden finns sällan hemma när jag är mitt i karusellen

Avslutade dagen med ett träningspass tillsammans med min vän och puschare Jesper. Blev ett tufft pass. Var väl bara för att han vet jag ska iväg. Men som sagt - ofta blir det mer tid för träning när jag är iväg. Mallorca bjuder fantastisk natur för såväl löpning som tuff cykling på bergens fascinerande serpentinvägar.

Veckans kommentar: När Mattias förklarar för en kund hur viktigt det är för slutresultatet att välja rätt mäklarbyrå, dvs oss. -"Ungefär lika viktigt som vatten är för sjöfarten". Slående Mattias, slående.

Nästa inlägg skickar jag när jag landat på Mallorca. Lovar lite fina bilder från ett underbart landskap.

All the best/Pontuz

Nattmöten och klart för “take off”s namnsignatur