Bloggen

NEVER SAY NEVER

Skrevs den 13 augusti 2019

​”Kör jag under elva timmar kommer jag aldrig mer att genomföra en Ironman”. De orden kom ur min mun en augustidag 2016. Sluttiden den gången blev… 10.58. Jag var färdig med långdistanstriathlon, sliten i kroppen och började få rätt ont lite överallt. Och mycket riktigt blev det så småningom en knäoperation och Ironman var över oavsett om jag ville det eller inte.

När jag får ett besked att det ”går inte” eller ”du bör inte” blir jag emellertid sjukt triggad. Så jag försökte komma tillbaka länge men bakslagen stod som spön i backen. Efter en massa googlande, sökande och forskande hittade jag dock ett litet ljus. Så trots rekommendationerna från de där lärde i vita rockar hade jag bestämt mig: en gång till på startlinjen till ett Ironman… bara en gång till.

I julas tog jag mina första riktiga löpsteg sedan 2016. Ett par tuffa kilometer på ett löpband blev tre kilometer som blev en mil som blev en Ironamnstart på halvdistanssträckan nu i maj på Mallorca.

Och efter målgången konstaterade jag att det ju bara är att göra samma sak igen fast dubbelt så långt. Så nu får jag be alla om ursäkt. Jag är väldigt mån om att alltid hålla mitt ord… men att komma under elva timmar räckte tydligen inte för att hålla mig borta från Ironman – inte ett utdömt knä heller.

Så på lördag så är det dags för mitt åttonde långdistans-Ironman. Och jag verkligen bubblar inombords, hur sjukt det än låter med tanke på att jag ska simma 3 860 meter och cykla 182 kilometer för att sedan avsluta med 42 kilometer löpning. Att åter få känna fjärilarna i magen, pressa mig till det yttersta, vända ut och in på mig mentalt och få besegra den där rösten som viskar ”bryt, lägg ner, det är inte värt smärtan”.

Den här gången är tiden mindre viktig (ni som känner mig vet att jag just ljög för mig själv). Däremot vill jag bevisa att med vilja och pannben kan man göra rätt mycket. Jag älskar det här livet och jag vill vara i det här ruset flera gånger, så måtte knäet hålla på lördag. Men ni får vara lite schyssta och hjälpa mig runt banan den här gången. Ni kan följa mig på min Instagram @pontuzlofgren, som uppdateras av Linnie under dagen.

Så hörrni, det ska bli sjukt kul att plåga livet ur sig på lördag – vi syns runt banan. Lets do this!

#Ironmankalmar2019 (Startnummer 494)

Pontuz Löfgrens namnsignatur