Bloggen

Nu är det jul igen

Skrevs den 24 december 2011

Knack-knack. Julen står för dörren och barnen har precis vaknat till liv. Julfrukost nalkas. Första klapparna delas ut. Barnens dag är här. Jag känner glädje och tacksamhet när jag firar jul, men mina tankar finns också hos de nära och kära som inte finns nära mig idag och det gör ont. Det blir en lugn julafton – morgonen firas hemma innan dagen fortsätter hos Svärmor Britt AB. Vanligtvis firas julen på Boholmarna, men i år är juldagen början på 14 dagars semester.

Jag är inte killen som packar inför en resa alltför långt innan avfärd. Och jag kom på igår att jag tappat nästan tio kilo sedan i somras. Det innebar att alla sommarkläder var stora som julklappssäckar, och det är inte så populärt att dagen före julafton be personalen i en klädbutik gå ner i rota efter sommarkollektionen. Så jag får tacka Anette och Manuella på Inside, som släppte in mig en halvtimme före öppning och dessutom lyckades fixa fram en hel uppsättning på nolltid. Är oerhört tacksam för den fantastiska service som ni alltid bjuder.

Veckan som gått har inneburit en registrering som gett mer handsvett än vad min första kärlek i lågstadiet framkallade. Nu finns det ingen återvändo längre - jag är anmäld till Ironman i Kalmar den 18 augusti 2012. Äntligen en riktig utmaning!

Tack alla ni som i torsdags kom från när och fjärran för att vara med i workshopen kring vårt varumärke - bra ska bli bättre! Den drivkraften har vi alltid haft och kommer alltid att ha.

En vacker gran for i golvet natten till torsdag det ljuvliga klockslaget 01:20. Det är då man ångrar de sista tjugo kulorna som hängdes i granen - det var väl dom som rullade runt i vardagsrummet. Nu är i alla fall granen klädd för andra gången samma vecka.

Vill till sist bara önska alla en riktigt god jul.

Nästa inlägg kommer från ett heeelt annat hörn av världen.

Var rädda om varandra!

/Pontuz

Nu är det jul igens namnsignatur