Bloggen

Nya och gamla traditioner

Skrevs den 25 juni 2014

Wow – är riktigt glad över så oändligt många saker just nu. Om vi skippar den kronologiska ordningen så kan vi börja med jobbet. I onsdags lanserade vi etapp tre i Färjestadens Hamn. 24 bostadsrätter med ett härligt läge, precis vid havet – och hälften av lägenheterna bokades upp redan första dagen! Vilken succé och vilken bekräftelse på att projektet verkligen är genomarbetat. Jättekul, och stort grattis till er som fått förmånen att teckna er!

Den här lanseringen i kombination med att det är full fart även på den övriga försäljningen har inneburit att vi verkligen fått köra järnet ända fram till att sillen stod på bordet midsommarafton. Jag hoppas att mina medarbetare orkade alla verserna på snapsvisorna innan ögonlocken behövde tändstickor för att hålla sig öppna. Den extra helgdagen kunde inte kommit lägligare. Den gav en dags återhämtning innan det var dags för många av oss att köra helgvisningar igen. Det är tur vi är ett rutinerat och samspelt gäng. Jag har inte lärt mig speciellt mycket latin med något har jag snappat som passar in på ovanstående: "Acti labores jucundi” (Utfört arbete är behagligt).

Vi fortsätter i ”bakvänd” ordning och då är det träningen som står på dagordningen. En träning som jag inte berört speciellt mycket i årets blogginlägg. Anledningen är helt enkelt att jag tränar mindre i år men tycker det är roligare än någonsin – kanske just därför. Ett traditionellt träningsinslag är simturen på midsommaraftons morgon. Spik, Kakan, Karlén, Brandmans-Peter, Peak, Putte, Malin och undertecknad gav oss ut i Kalmarsund klockan åtta på morgonen. Denna gång simmade vi från Kattrumpan, runt Varvsholmen, ut i Sundet, ner mot den stora KALMAR-skylten och tillbaka. Rätt många vågor gjorde att jag återigen fick uppleva hur mitt liv visades på film i huvudet – och jag är helt säker på att jag inte var delfin i mitt förra liv. Belöningen får vi efteråt när Malins fantastiska jordgubbstårta kommer fram. Där sitter vi hälsofreaks och glufsar i oss. En skön start på en lång matdag.

När vi är på toppen av det som är viktigt i livet så är det givetvis barnen och alla vännerna. Alla är friska och midsommar blev i år en lugn tillställning med de nära och kära som jag verkligen trivs tillsammans med. Vi firade traditionsenligt (simningen kan man kanske inte betrakta som en svensk midsommartradition utanför vår umgängeskrets) med sillunch, sång, femkamp och kvällsgrillning. Tänk om vi svenskar vore lika öppensinnade, innovativa, familjära, sociala och positiva alla de övriga 364 dagarna på året.

Jag läser min tredje bok av Robin Sharma för tillfället. De är fyllda av klokheter. Jag skickar med en av dessa samtidigt som jag önskar dig en underbar vecka: ”Lycka är en resa, inte ett mål”.

Take care/Pontuz

Nya och gamla traditioners namnsignatur