Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ren.se

​Nytt, nytt och nytt

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2021-01-19

Då var vi igång med ett nytt år, en ny budget, nya mål och nya visioner – som alltid med kunden i förarsätet. Och den här veckan är det som vanligt dags för vår traditionella kickoffvecka då året ska planeras. Den tid vi lever i gör dock att vi ses på hemmaplan denna gång, närmare bestämt Skansen i Färjestaden med personalen uppdelad i mindre grupper. Men likväl ska vi skapa energi och magi så att vi får ett minst lika bra 2021 som 2020. Vi fortsätter att utbilda oss och ge varandra löften för att vi ska förtjäna det förtroende som alla ni som ska byta bostad ger oss.

Så här i början av året offentliggörs dessutom alla spännande årslistor som visar vilka av Sveriges mäklare som har visat framfötterna på riktigt 2020. Här i Kalmar län toppade vår alldeles egen Selma alla listor och våra mäklare tog alla pallplatser i Kalmar, vilket är fantastiskt roligt. Dessutom sålde vi 19 av de 20 dyraste bostäderna i Kalmar plus att vi gjorde ohotat flest affärer av alla byråer, oavsett prisnivå.

Det kanske är de dyraste bostäderna som får mest media och störst uppmärksamhet. Men alla uppdrag är lika viktiga för oss, vilket vårt höga kundnöjdhetsindex visar. Många undrar hur det kan vara så här år efter år. Men egentligen är det lika enkelt som inom alla andra branscher – eller varför inte som inom idrotten? En klar målbild (nöjdast kunder), en genuin relation med varje kund, ett ständigt lärande (utbildning varje morgon alla dagar i veckan), en tydlig marknadsföring (kundernas bostäder får maximal synlighet) och ett stenhårt jobb med många nedlagda timmar… då kommer resultaten. Och det finns inga genvägar.

På torsdag och fredag lägger vi planen för 2021. Vi kommer att introducera tre nya medarbetare i hur vi jobbar (ni kommer snart att få lära känna dem) och vi kommer att fortsätta med den kvalitets- och kompetensförkovring som vi kallar 2.0. Vi har några nya med på tåget nu, så dagar som dessa är otroligt viktiga. För mig och Selma är målet och visionen tydlig: vi ska ha ett mäkleri som ingen annan i regionen kan mäta sig med.

Året har dessutom börjat riktigt bra de första veckorna. Vi har fått in många uppdrag och när jag precis nu (söndag) tar en titt på Hemnets statistik ser jag att vi har sålt över hälften av de bostäder som sålts totalt i Kalmar kommun hittills i år. Och jag fortsätter gärna på det spåret!

Önskar er alla en fin vintervecka!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare