Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lof[email protected]

Och i morgon är det måndag

2009-11-29

Fredagen var ingen höjdare. Att ta ett sista farväl till en god vän som bara fick vara med i knappt 42 år är tungt, riktigt tungt. En fin ceremoni där goe prästen Julle, som var en nära vän till Ola, var fantastisk. Julle balanserade ceremonin på ett avspänt sätt och skickade med oss några av Olas mantran, bland annat: Lev väl! Tror vi var många som tänkte till om livet och våra nära och kära.

Jag var tvungen att gå ner på gymmet på fredag eftermiddagen för att tömma ur mig allt vad dagen inneburit. Sortera tankarna. Få ny energi.

Lördag morgon. Linnie firade 100 månader kom vi på. Måste firas. Tänk vad lätt det är att hitta anledningar att göra en happening för barnen. Det blev Leos Lekland. Jag plus fyra tjejer i åldrarna två till åtta år. Terminators (tung back i KFF) lekland fyller ett tomrum i barnens Kalmar. Två intensiva timmar med mycket stim och stoj. De högsta tjuten kom nog ändå från alla mammor som kom farande nedför rutschbanor från alla håll och kanter. Inte så glamoröst alla gånger men kul hade de - precis som jag i tigerrutschbanan, bollhavet och skumbollburen.

Väl hemma igen tyckte jag det var dags för belöningen: Aftonbladet. Hustrun hade dock andra planer. Advent innebär att ytterbelysningen skulle upp. Hitta allt, upp med allt, hälften kaputt, in till stan för att komplettera, hem igen, grejer saknas. Lite fint blev det, men det får bli till att komplettera ytterligare i veckan.
Det blev i alla fall en jättetrevlig lördagkväll när Mattias och Pizza-mike med familjer dök upp. Är privilegierad att ha sådana vänner.

Söndag innebar lite trädgårdsstök innan det var dags att ta på sig kostymen igen. Började i Lindsdal vid 11-hugget. En extrainsatt visning för ett antal familjer som inte kunde komma på ordinarie visningstid. Fyra bokade och en dyker upp. Skapligt irriterande att folk inte år 2009 kan höra av sig. Kan man skicka en faktura? Tandläkaren gör det. Reklamfirman gör det. Jag fick dock så jag teg efter lunch - visning av de nya radhusen på Varvsholmen och nästan sjuttio familjer dök upp. De flesta givetvis mest nyfikna men även om de inte ska köpa så är de numera fantastiska ambassadörer för dess fantastiska bostäder.

Söndag kväll och Zlatan blev en svensk Gud från Rosengård. Fantastiskt!

Ny vecka, nya möjligheter

Lev väl/ Pontuz