Bloggen

Öppet för ombyggnad

Skrevs den 13 februari 2014

Det hamras och det slamras på kontoret. Grejer flyttas runt och sporadiska arbetsstationer uppstår. Lite stökigt såklart, men framför allt spännande. Det är åter dags för en ombyggnation.

För ett exakt ett år sedan fixade vi två nya rum, och nu skapar vi ytterligare arbetsplatser för de två nya mäklarna som ska börja hos oss. Alex har vi redan berättat om och nästa vecka presenterar vi nästa nya namn. Som jag nämnt kommer vi att anställa tre nya mäklare under våren, men det sista namnet är inte klart att presentera ännu.

Sedan det "läckt ut" att vi söker folk har det haglat in ansökningar, vilket är riktigt roligt. I vår värld är nog nummer tre redan klar, men vi passar på att träffa flera intressanta mäklare innan vi sätter ner fötterna ordentligt. För vem vet - snart kanske det är dags för ännu fler. Det är många som vill till oss vilket förstås är kul. Andra byråer verkar ha svårare att hitta mäklare och desperationen tycks överhängande när vi hör vilka argument som används.

Årsstatistiken över de svenska mäklarnas försäljning har offentliggjorts nyligen. Och i Kalmar håller vi - trots vår lite unika position som icke kedjemäklare - vårt stabila grepp om marknaden. Vi omsätter som vanligt ungefär lika mycket som våra två närmaste konkurrenter... tillsammans. Så nu gäller det att vara fortsatt snäll och duktig. Bamse säger att man måste vara snäll när man är stark - och då gör vi som Bamse säger.

Annars är det nog mest Nalle Puh-citat som gäller just nu: Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting. Därför har vi nu också satt vår marknadsplan för våren. Om ni tycker vi gjort roliga saker tidigare så kommer det nu att bli än roligare. Samspelet med våra reklamare på Alarmstreet är riktigt kreativt, och våra kunder - tillika våra vänner - kommer som vanligt att stå i centrum. Vår senaste Alla hjärtans dag-kampanj har nått ofantliga 30 000 facebookanvändare. Att vi når lite lite längre med våra budskap än många andra är uppenbart.

När det gäller vår huvudsyssla - att hjälpa människor att byta bostad - så har vi ett viktigt budskap till er alla: Spekulanterna skriker efter bostäder att köpa. Så vänta inte in våren som alla andra utan passa på att sälja nu när du har möjlighet att synas bättre med din bostad - utbudet är litet och varje bostad får större utrymme. Och ett litet utbud kombinerat med en stor efterfrågan ger bra priser. Det gäller både villor och bostadsrätter. Så ring oss idag - vi kommer ut till dig direkt... och fikat tar vi med oss om du vill.

Nästa blogginlägg kommer från en annan del av världen.

Må gott allihop!

s namnsignatur