Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Om journalistik, vårkänslor och #100

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2021-02-23

Jag läser Barometerns granskningar av bygglov och planärenden i Kalmar. Och förutom att det är en hel del sakfel i artiklarna så är det kanske mest vinklingen jag tycker är märklig. Vilka vill man egentligen åt? Är det de som har fått bygglov, med undertonen att vissa personer och företag skulle behandlas mer välvilligt än andra? Eller tror de att alla bygger i spekulation och inte för att bo?

Jag tycker att Barometern siktar på fel måltavla. De enda som gör fel här – om det nu verkligen görs några fel – är i så fall kommunala tjänstemän, och då borde de rimligen vara måltavlan. Det är inte de som satsar som ska anklagas utan de som inte ger klara förutsättningar för satsningarna. Nu underbygger tidningen ett förakt för de som vill bygga i Kalmar, vilket jag tycker är tråkigt.

Redan den 19 februari skrev vi årets hundrade kontrakt – något som har gett bra respons från hela Mäklarsverige. Att skriva så många kontrakt på nästan uteslutande ”begagnade” bostäder är mer än vad vissa mäklarföretag gör på ett år. Vi är ödmjukt tacksamma för det förtroende vi får från alla er som uppskattar det mina medarbetare gör och därför anlitar oss. Vi lovar att fortsätta jobba hårt för att förtjäna ert förtroende!

Sportlovet har inletts och jag och Eliz drog med oss fem barn till västkusten och vackra Halmstad ett par dagar. Coronaanpassad hotellvistelse funkade fint när våren knackade på dörren och bjöd på underbara promenader på Tylösands ljuvliga sandstrand. Västkusten med dess solnedgångar över hav och härliga sandstränder är värt några timmar i bil. We will be back!

För en vecka sedan lovade jag yngsta dottern lite skidåkning i slutet på sportlovet. Det ser dock inte så lovande ut då prognosen säger fortsatt kring 10 grader.

Jag kan ibland undra hur pandemin hade drabbat det disciplinerade Sverige om vi både haft vår uppbyggda disciplin och kombination med övriga Europas hårdare regler?

Min gode vän, tillika komikern, Måns Möller har genomfört tio Vasalopp på tio dagar. Sjukt starkt jobbat och allt till förmån för stiftelsen @viggofoundation. Viggo Foundation bidrar till att barn med NPF-diagnoser ska få möjlighet att idrotta. Vill du vara med att bidra till insamlingen #världenslängstavasalopp så swisha till 123 671 39 03.

Nu stänger vi snart februari och de mest efterlängtade månaderna på året står och laddar i farstun – södersol med en kopp kaffe på altanen, lite vårtecken, sommardäck på bilen, ljuset…

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare