Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Om sannolikhet

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-02-18

”Hur stor är sannolikheten?” Det säger man rätt ofta, eller hur? Eller att ”världen är allt bra liten”. Och kanske är den det…

Jag sökte en av våra samarbetspartners på Mallorca förra veckan eftersom jag skulle dit och arbeta. Jag och Jan (en mäklare på Mallorca) hade inte pratats vid på något år och fick inte kontakt, så jag skickade ett mejl och bad honom kontakta mig när jag väl var på plats.

Så vad händer? Jo, efter en danshelg i Stockholm där yngsta dottern tävlat (vilket gick riktigt bra) åkte jag ut till Arlanda istället för hem till Kalmar, eftersom jag skulle ta en snabbtripp till Mallorca för en fastighetsaffär.

Jag skulle flyga Arlanda-München-Palma, vilket kanske inte är den mest givna rutten. Så jag klev på planet och fick plats 22A på Münchenflighten. Det satt en man i mittensätet som jag bad resa på sig så att jag kunde komma in till min plats. Och vem tror ni hade plats 22B? ”Hallå, Pontuz!” Hur stor är sannolikheten att just Jan skulle sitta där? Men just den här helgen hade han varit i Stockholm (han är inte ens därifrån) och vi hamnade alltså jämte varandra.

Den här typen av tillfälligheter inträffar faktiskt rätt ofta. Är det slumpen eller något annat? Hur som helst fick jag trevligt sällskap på flighten och på Münchens flygplats.

Väl framme i Mallorca söndag eftermiddag möttes jag av 15 grader och en skön men en lite kylig bris. Det blir en kort sväng den här gången, tre dagar, men jag hoppas hinna klämma in ett bergspass på cykel och en openwater-simning mellan besöken hos banker, jurister och mäklarkollegor. Våren har kommit, så trädgårdens apelsiner och citroner mognar i första skörden och det börjar bli grönt, vilket bjuder på generöst med dofter. En försmak av våren – och det känns välkommet!

Nästa vecka ser jag mest fram emot mötet med fantastiske Magnus Helgesson, som medverkar på vår välgörenhetsgala den 26 februari. Har du inte redan skaffat din biljett så gör det idag på Ticketmaster.se eller gå ner till Kalmarsalen och köp biljetten där. Jag lovar en fantastisk kväll där du kommer få verktygen för att forma ett gott liv. Jag hoppas vi ses där!

Nu dags för El banco…

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare