Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]en.se

Om tankens kraft…

2011-09-25

Alla har vi väl läst i tidningar om ekonomisk oro i framförallt södra Europa, en oro som även vi till viss del smittas av. Som företagare inom fastighetsbranschen är det lätt att gräva skyttevärn och bara försvara sin position i sådana tider. Och mäklare över hela landet gnäller över att det är jobbigt, att affärerna tar tid och att priserna sviktar. Vi tänker dock lite annorlunda - vi har en benägenhet att göra det.

Vi bestämde oss i början på september för att stå utanför allt vad marknadsoro heter. Vi ska hissa segel och ta vara på de positiva vindar som ändå finns där ute i finansstormen. Det finns människor som vill göra affärer - och dem ska vi hitta. Vi bestämde oss för att det här skulle bli vår bästa månad någonsin. Och tankens kraft är stark. Det är nu en vecka kvar av september när jag sitter på planet till Mallorca och skriver den här bloggen. Och jag vet redan nu att vi kommer nå vårt mål - vi gör vår bästa månad på 17 år! Den här månaden omsätter vi lika många affärer som flera mäklarbyråer i Kalmar når upp till på helåret. Det positiva "flow" vi är i just nu är magiskt.

Som om inte det skulle vara nog så har nu prisrekordet i Kalmar hamnat där det ska vara - hos oss. Jag tror att vi har sålt 80 av de 100 dyraste villorna i Kalmars historia. Nu har vi dessutom slagit det förra prisrekordet med drygt 50 procent. Några av våra konkurrenter har under många år försökt med det ena "trixet" efter det andra. Vi har däremot fortsatt på vår inslagna väg om att aldrig tala om våra konkurrenter, och det är precis som i alla sagor - den goda sidan vinner alltid. Jag vill så här lite officiellt passa på att tacka mina underbara medarbetare, ni är fantastiskt duktiga!

Jag ska också passa på att be alla Ronnebybor och fredsälskare om ursäkt - vi tänkte aldrig bomba förra veckan, det var bara en grabbgrej i en JAS-plan-simulator.

Temperaturen på bilens instrumentpanel visar 29 grader, klockan är 19.39 lördag kväll  - älskar Mallorca

 

Take care/Pontuz