Bloggen

​Om viljan och tankens kraft

Skrevs den 25 augusti 2020

Vem är den bästa förhandlaren? Och vem har oanade kvaliteter i beachvolleyboll? Det är två helt skilda frågor som besvarades under vår kickoff, liksom det mesta däremellan. Att umgås tillsammans i två dygn och bara ventilera vad som kan göra oss bättre som mäklare och vad som kan utveckla oss som individer är en ynnest.

Vi har nästan tvåhundra års samlad erfarenhet av mäklarbranschen på firman. Vi har dessutom två av Sveriges absolut bästa coacher och inspiratörer knutna till företaget: Tomas Enhager och Magnus Helgesson. Tillsammans skapar detta dagar som kan bli alldeles magiska.

Ambitionsnivån är hög och vi vet vad som krävs om vi hela tiden ska kunna leverera en mäklartjänst på nationell toppnivå. Vi vet också att vi aldrig kan sluta lära och att vi alltid måste vara nyfikna på vad som döljer sig bakom nästa hörn inom utvecklingen av branschen.

Att viljan och tankens kraft är en avgörande del av framgången framkom med stor tydlighet när Tomas Enhager ledde oss genom en mental resa som slutade med att samtliga gick på glödande kol – ni som följer oss på sociala fick se ett fokuserat team som alla klarade den något udda sluttentamen efter avklarad utbildningsdag.

Och var kommer då beachvolleybollen in i sammanhanget? Jo, kickoffen innebar – förutom nio timmar i en konferenslokal varje dag – mycket tid tillsammans som inte var lärande utan bara förmånen att få umgås. Vollyboll, simning i öppet hav, löprundor, promenader, morgondopp och biljard var lite av det som fritiden bjöd på… och ville man bara njuta på balkongen en stund så var det egentid i världsklass med havet i blickfånget. En perfekt start på hösten, med andra ord!

Pontuz Löfgrens namnsignatur