Bloggen

På helig mark

Skrevs den 27 september 2017

Om jag inte kände till det tidigare så vet jag nu att det är en bra bit från Kalmar till värmländska Degerfors. Och i princip det enda jag visste om orten är att Stora Valla i just Degerfors är klassisk fotbollsmark, där hemmalaget har spelat 29 allsvenska säsonger.

Så vad hade jag där att göra? Jo, granne med denna heliga fotbollsmark ligger platsen där helgens tävling i discodans gick av stapeln – givetvis i hallen med det fyndiga namnet Stora Vallahallen. Och så mycket mer har jag nog inte att säga om Degerfors, varifrån det påstås att ett 25-tal smeder och smältare utvandrade till Ryssland på 1800-talet.

Riktigt så illa är det kanske inte idag. Och vi var ju inte här med flyttlasset utan för att dottern skulle danstävla. Och det gick strålande, så vi vände tillbaka i lördags natt med idel ljusa minnen och några fina pokaler. Det är verkligen både ett nöje och en ära att åka land och rike runt med döttrarna och deras danskompisar från Dansinstitutet i Kalmar.

Den här veckan får vi finbesök här i Kalmar. Jag har det hedersamma uppdraget att vara dansk konsul och nu kommer den mycket trevlige ambassadören Ove Ullerup hit och besöker oss. Det är inte så ofta vi får ambassadörsbesök i Kalmar så det ska bli roligt att visa upp vår stad. Fast vi får hoppas han uppför sig lite bättre än tidigare representanter gjort i Kalmar… Jag tänker närmst på Kristian IV, som härjade här i början av 1600-talet. Jag tror dock inte det är någon större risk den här gången – jag är rätt övertygad om att Ove och hans sällskap nöjer sig med en rundvandring och att vi får behålla vårt fina slott.

Avslutningsvis kan jag nämna att mäklarfamiljen blivit större. Världens bästa Eric Giljam har i veckan nämligen blivit pappa till en liten pojk. Stort grattis!

På helig marks namnsignatur