Bloggen

Pärlan på ravinens botten

Skrevs den 2 april 2013

”Där är det!” ropar Adriana. En liten pittoresk skylt visar målet vi sökte. Vägen slingrar sig fram genom ett landskap som just börjat stå i full blom. Vi hissar ner rutorna på bilen och känner alla de dofter vi längtat så efter. Vi närmar oss serpentinvägen som ska leda oss ner mot havet.

Vägen är inte bredare än den lilla Seat vi hyrt. Bergväggar som verkligen hänger över oss på ena sidan och ett stup på ett hundratal meter ner mot havet på den andra. Tungan rätt i mun var det! Jag lugnar Adriana med att det inte ligger speciellt många blomsterarrangemang och levande ljus vid vägkanten - ett gott tecken på att de flesta faktiskt kommer ner. I samma stund som jag tänker "bara vi inte får möte" så kommer givetvis en turist nerifrån. Vi fäller in backspeglarna, tar ett djupt andetag, söker ögonkontakt med den andre föraren och smyger sakta förbi. Puh.

Vi kommer till slut ner där ravinens botten möter ett underbart hav. Port de Valldemossa - en pärla som är mödan värd att besöka, precis som så mycket annat på underbara Mallorca. Det är nu - "off-season" - som du verkligen ska uppleva denna underbara ö. Och ön börjar utanför Alcudia, Magaluf och allt vad de heter. Mitt Mallorca ligger några mil bortom de platserna.

Trippen den här gången har inneburit skinande sol och 20-gradig värme. Vindarna från havet är fortfarande lite kyliga men en vårtörstande svensk kan ha överseende med det. Jag har haft trevliga och givande möten på alla plan med kända ansikten som just köpt på Mallorca, och i samma sällskap fanns de som snart ska köpa. Jag försöker förmedla tips och råd om vad man ska tänka på och i vilka områden som jag tror just den här familjen kommer att trivas.

Dessutom är en av mina norska vänner på plats. Ni som följt bloggen vet att det är denna norrman som drar ut mig på den ena galenskapen efter den andra. Det är också han som symboliserar det som en norrman består av: lunga och hjärta. Den här gången fick han dock ligga på "rulle" när cykling med lägsta växeln på branta bergsstigningar stod på träningsprogrammet. Svenne-Löfgren var starkare denna gång... jag vågar dock inte vara för kaxig då jag vet att jag kan få äta upp det rejält. Kanske får jag göra det den 17 augusti, för då står även norske Jens på startlinjen för Ironman i Kalmar. Detta fick även hans fru reda på igår - "har du anmält dig till Ironman?!?" Förvåningen lade sig dock efter tre sekunder, Maria är luttrad.

Nu vill jag att ni ser till att vintern är bortplockad när jag kommer hem i helgen.

Försommarhälsningar från platsen där allt fler Kalmarbor finner sitt andningshål.
/Pontuz

s namnsignatur